Değerler Eğitimi

Paylaşmanın Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi

Paylaşmanın Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi

Paylaşmanın Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi

Paylaşmanın Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi

Paylaşmak, pay etmek bölüşmek anlamına gelir. Toplumları ve toplumdaki insanları güçlendiren en önemli değerlerden birisi kuşkusuz yardımlaşmaktır. Dünyada kurulan büyük medeniyetlere baktığımızda temellerinde paylaşmanın olduğunu görmekteyiz. Çünkü paylaşan insanlar, toplumlar arasında birlik ve beraberlik, dayanışma ruhu daima ön planda olur.

Paylaşmak sadece bir nesneyi, bir gıdayı bölünmekten ibaret değildir. Acıyı paylaşmak, sevinci paylaşmak, hayatı paylaşmak çok kıymetlidir. Acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Paylaştıkça yeryüzü daha da kıymet kazanır.

Tarihimizin her döneminde başarılarımızda, sıkıntılı geçen zamanlarımızda dama millet olarak paylaşmayı bilmişizdir. Bugün devlet ve millet olarak özgürce yaşayabiliyorsak atalarımızın ortak kaderi paylaşmaları, savaş yıllarında birbirlerine olan desteğini yitirmemelerinde kaynaklanmaktadır.

Daima elimizdeki başkaları İle paylaşalım. Bölüştükçe elimizdekinin de muhabbetimizinde, saygımızın da sevgimizin de çoğalacağım asla unutmayalım.

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Seda dedi ki:

    Çok teşekürler devmı beklenir sizden