Değerler Eğitimi

Turizm İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizm İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizm İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizm İle İlgili Kompozisyon Örneği

Turizm bir ülke, bölge, şehir ya da herhangi bir yere turist çekmek amacıyla o yerin doğal güzellikleri, tarihi, kültürel öğeleri vb. Kaynaklarını tanıtarak ekonomik bir gelir elde etmektir. Turizm için bacasız sanayi derler. Hem reklamınızı yaparsınız nemde ciddi manada ekonomik gelir elde edersiniz.

Turizm faaliyetleri çeşitlilik gösterir. Tarihi yapıları, eserleri olan yerlerde tarihi gezi turizmi gelişir. Deniz ve doğası İle güzel olan yerlerde yaz turizmi ve tatil turizmi gelişir. Kışı çok olan yerlerde gerekli alt yapılar yapılarak kış turizmi gelişir. Sportif faaliyetlere ev sahipliği yaparak spor turizmi, sağlık alanında tedavi imkanları İle sağlık turizmi gelişir.  Ülkemiz turizm açısından adeta dünya eşine çok az rastlanır bir cennettir. Hemen hemen bir çok turizm faaliyetine ev sahipliği yapar. Sultan Ahmet, Ayasofya gibi yerler, Antalya, Bodrum gibi deniz kenarları, Karadeniz’in yaylaları, Ürgüp, Göreme’de Peri Bacaları, Mardin de tarihi Mardin evleri, Pamukkale, Salda gölü ve daha binlercesi. Ülkemizin tüm şehirlerinde hatta ilçelerinde mutlaka turizm alanları ya da turizme kazandırılacak alanlar bulunmaktadır.

Ülkemizde turizmin daha da gelişmesi için oteller, ulaşım, reklam gibi altyapı faaliyetlerine gerekli önemi vermemiz. Unutmamak gerekir ki turistleri ne kadar güzel ağırlarsak, onları ne kadar memnun edersek bir daha ki sefere tekrar ülkemize gelmeleri ya da başka yerlerde  ülkemizi tavsiye etmeleri artacaktır.

Yurdumuzun Tarihi ve Doğal Güzellikleri Hakkında 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Ülkemizdeki turizm konulu kompozisyon yazın çok acil 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️🧿🧿🧿