Değerler Eğitimi

Yurdumuzun Tarihi ve Doğal Güzellikleri Hakkında 

Genel
3.980
Yurdumuzun Tarihi ve Doğal Güzellikleri Hakkında 

Yurdumuzun Tarihi ve Doğal Güzellikleri Hakkında 

Yurdumuzun Tarihi ve Doğal Güzellikleri Hakkında 

Yurdumuz cennet gibi bir yerdir. Her karış toprağında ayrı bir güzellik her köşesi cennette bir bahçedir. 81 il hepsi birbirinden güzel hepsinde ayrı bir koku ayrı bir manzara vardır. Seyretmeye doyamaz, dokunmaya kıyamazsınız. 

Öncelikle yurdumuzun tarihi güzelliklerinden bahsedelim. Yurdumuz insanlık varolduğundan bu yana bir çok medeniyete bir çok devlet ve topluluğu ev sahipliği yapmıştır. Her topluluk, her medeniyet her devlet kendinden bir parça bir miras bırakmıştır arkasında. Yaptıkları tarihi eserlerle hala kültürlerini günümüze kadar aktarmasını bilmişlerdir. Yurdumuzda hangi şehre giderseniz gidin geçmişin izlerini taşıyan bir köprüye, bir camiye, bir tarihi esere rastlamak mümkündür. Bunun dışında geçmişteki medeniyetlerin kullandığı eşyalar da ülkemizdeki müzelerde sergilenmektedir. Son yıllarda ülkemizdeki tarihi eserlere olan ilginin daha da arttığını görmekteyiz. 

Ülkemizdeki doğal güzelliklerden bahsedecek olursak, hangi şehre giderseniz gidin mutlaka güzel bir göl, bir vadi, güzel bir manzara görmek mümkündür. Örneğin Nemrut dağının güzelliği, sahil kıyılarının güzelliği, Karadeniz’in yaylaları, iç Anadolu’nun vadileri hepsi cennetten bir köşedir. Fakat ülkemizdeki doğal güzellikler tarihi eserler kadar şanslı değiller. İnsanların hırsları yüzünden her geçen gün daha da yok olmakta betona ve çöpe boğulmaktadır. Gerekli önlemler alınmaz sa dönüşü olmayan hasarlara uğrayacaktır.

Ülkemiz her yönüyle yaşanacak bir yerdir. Boşuna yüzyıllardır bu coğrafya İçin savaşlar yaşanmamıştır. Bizlere düşen ülkemizin doğal güzelliği ve tarihi değerlerini her daim korumak olmalıdır.

Değerler Eğitimi

Yurt Sevgisi İle İlgili Şiirler,Yurt Sevgisi Konulu Şiirler

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.