Değerler Eğitimi

Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz Kompozisyon Örneği

Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz Kompozisyon Örneği

Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz;

Bir yerde ihtiyacı karşılayan bir şey varsa, onun yanına yine aynı ihtiyaca yönelik ve üstelik de daha küçük bir şeyi yapmak gereksizdir; ayrıca bu, boşuna bir çabadır; geri durmak gereklidir.

Hayatımızın her alanında belirli şeylere ihtiyaçlar duyarız. Yaşayan her canlı için bu böyledir. Bir insanın yemek ihtiyacı ne ise bir hayvan için de aynı önemi taşımaktadır ve aynı şekilde bir bitki için de. Belirli yaşlara gelen ve aile sorumluğu altından çıkan birçok bireyin çalışma sebebi de özellikle bu ihtiyaçlar ve bunları karşılamak adınadır.

Atasözümüzde bahsedilen konu ise hayatımız boyunca ihtiyaç duyduklarımız, önem sıraları, zamanları ve bu gibi başlıklar. Bunun yanı sıra atasözümüze gerçek anlamda bir örnek ile açıklık kazandırdığımızda su ihtiyacı bulunan bir yer ya da biri için belirli bir su kaynağı bulunduğu takdirde buraya yeni ve var olandan daha küçük bir kaynak artık ihtiyaçtan sayılmamaktadır ve boşuna çabadan başka bir şey değildir. Aynı zamanda gereklilik ve önem sırasına göre başka bir ihtiyacı karşılamak daha mantıklı olacaktır.

Özetle atasözümüz “Irmak kenarına çeşme yapılmaz.” ortada bir ihtiyaç var fakat gerekli şey bulundu ise artık ihtiyaç olmaktan çıkmıştır ve oraya bu yönde bir yenilik getirmek yersiz olacaktır anlamındadır.

Otu Çek Köküne Bak Kompozisyon Örneği

Şükür Konulu Hikaye Örneği (Şükürsüz Baba)

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.