Değerler Eğitimi

Sağlığın Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Sağlığın Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Sağlığın Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

O sabah Hasan evden sinirli bir şekilde çıktı. Annesinin ona söylediklerini umursamadan birazda söylenerek okulun yolunu tuttu.Yoldaki şişelere vuruyor, hızlı hızlı yürüyordu.

Okula girdiğinde kimseyle konuşmadan kantinin yolunu tuttu.İçinden de söyleniyordu. “Yok abur cubur zararlıymış, yok şeker dişleri çürütürmüş,,, hepsi kandırmaca”  Kantine girince cebinde, ne kadar parası varsa hepsini harcadı. Hemen hemen her gün böyle yapıyordu. Öğretmenleri, arkadaşları ve tabiki ailesi kilo aldığını söylese de onu bir türlü bunu kabul etmek istemiyordu. Takip güne dek. Hasan  o gün yine abur cuburu  fazla kaçırmıştı. Beden eğitimi dersine girdiğinde olan oldu. Hafif tempoda koşmaya başladı arkadaşlarıyla. Daha bir tur bile olmadan olduğu yere yığıldı. Hemen öğretmeni ve arkadaşları sağlık ekiplerini okula çağırdılar. Doktorlar ailesine Hasan’ın obezite olduğunu, abur cubur gibi sağlıksız besinler yemeye devam ederse daha kötü olacağını söylediler.

O gün Hasan  çok üzüldü. Halbu ki o dağ tepe demeden koşar, zıplar hiç de bir şey olmazdı. Ama şimdi azıcık koşsa nefes nefese kalıyordu. Doktorun verdiği diyete harfiyle uydu. Zararlı besinleri bir daha ağzına sürmedi. O olay Hasan için bir dönüm noktasıydı. Sağlığın kıymetini daha iyi anladı.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    jvfhd gba