Değerler Eğitimi

Suyun Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Suyun Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Suyun Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Suyun Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Bir köyde Ahmet ile Hüseyin adında iki çiftçi yaşarmış. Bu çiftçiler geçimlerini patates tarlası ve domates tarlası İle sağlarlarmış. İlk başta çok iyi dost, komşu hatta akraba olan bu kişiler zaman içerisinde kavgalı hale gelmişlerdir. Kavgalarının sebebi ise tarlalarının yanında akan derenin suyu.

Kavga gününe kadar aslında bu iki çiftçi çok iyi anlaşıyordu. Fakat suyu daha çok kullanma hırsı gözlerini kör etti. İkisi de birbirinin su hakkından çalmaya başladı. İlk zamanlar bu durum fazla sorun olmadı. Ama zamanla suyu bölüşmemek sadece kendileri kullanmak isteyince kavga çıkıverdi. O dereyi olduğu gibi kendi tarlalarına bağladı, öbürü geldi kendi tarlasına bağladı derken iki çiftçi de suyu verimli kullanmadılar. Ve bu yüzden kavga ettiler. Halbuki Hakları a razı olsalar ikisinin de tarlası çok güzel sulanmış olacaktı ve ikisinin de verimi yüksek olacaktı.

Kavga böyle devam ederken yaz gelmiş. Derenin suyu tamamen bitmiş. Ne Ahmet amcanın tarlası tam olarak suyunu almış ne de Hasan amcanın tarlası. Aksine aşırı sulama yaptıkları İçin var olan ürünlerde çürümüş. O sene hem Hasan amca hem de Ahmet amca yaptıklarından çok pişman olmuşlar. Su onlar İçin her şeydi. Suyu idareli kullanmaları gerektiğini anladılar. Aralarındaki kavgaya bir son verdiler. Suyu verimli kullanmak İçin suyun bir kısmını da depoladılar. Yazın dere kurulduğunda ise su ihtiyaçlarını oradan karşıladılar.

Suyuna Sahip Çık (Afişli)

Etiketler:

Yorumlar
  1. ela dedi ki:

    güzel

  2. merve dedi ki:

    hiç güzel değil beğenmedim

    1. Yağmur dedi ki:

      Güzel işte mal mısın. Dua et yazmışlar yoksa armut gibi kalırdın ortada😑

      1. Anonim dedi ki:

        Haklısın

  3. Yağmur dedi ki:

    Güzel işte mal mısın. Dua et yazmışlar yoksa armut gibi kalırdın ortada😑

    1. Anonim dedi ki:

      Mallllll

  4. Anonim dedi ki:

    So classical

    1. Ecrin dedi ki:

      Güzel işte artada kalırdın armut gidi mal yazdıklarına şükret malllllllllllll merve