Değerler Eğitimi

Öfkeyle Kalkan Zarara Oturur (Kompozisyon Örneği)

Öfkeyle Kalkan Zarara Oturur (Kompozisyon Örneği)

Öfkeyle Kalkan Zarara Oturur;

Öfkesine kapılarak iş gören sonunda güç duruma düşer. Çünkü öfkeli, kızgın, sinirli insan iyi düşünemez, olup biteni iyi göremez, sonucu iyi hesaplayamaz. Bu yüzden de yanlış iş yapar.

   Hayata gelen insanoğlu yaşamını devam ettirmek için çabalar durur. İyi ve kötü birçok olayla karşılaşan insan bu olaylara karşı olumlu ve ya olumsuz tepkiler verir. Özellikle karşılaşılan zorlukların mücadelesi noktasında farklı yöntemler geliştirir. Fakat bu yöntemlerin çerisinde en pişman olduğu kararlar öfke halinde aldığı karar ve uyguladığı yöntemlerdir.
   Aklın yerini sinir ve öfkenin aldığı, aklın geri plana atıldığı, öfkeyle hareket eden insanda yanlış ve adaletsiz davranmaması neredeyse imkansızdır. Öfkesi ile kontrolden çıkan insanın beraberinde bir dizi
hata yapması da gayet doğaldır.
   Yaptığımız hatalar da kendi içerisinde gruplara ayırabiliriz. Mesela bazı hatalarımızı bir çiçek, bir özür ve ya bir çift güzel söz ile telafi edebiliriz. Fakat öfke halinde yaptığımız öyle hatalar da vardır ki geri dönüşü olmayan, yayından fırlamış ok, silahtan çıkan kurşun misalidir. Telafisi mümkün olmaz. Canımızı yakan olayı ve sonucunu düşündüğümüzde bu sonu canımızı daha çok yakabilir .
   Bunun içindir ki sonradan pişman olmamak için her zaman aklı selim davranmalıyız. Aklın yerini hiçbir zaman öfke ve sinire teslim etmemeliyiz. İyi tartmalı, bin düşünüp bir konuşmalıyız. Varsa bir suçu karşı tarafı iyi dinlemeliyiz. Varsa bir cezası adaletli olmalıyız. Şiddetle tepki göstereceğimiz anlarda dahi basiretimizi elden bırakmamalıyız. Ve en önemlisi ağzımızdan çıkanı kulağımız duymalı. İnsanlara her ne olursa olsun iyilikle davranmak esas olandır.Bizi Facebook’tan Takip Edin

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu-Kompozisyon Örneği

Türküler Üzerine (Kompozisyon Örneği)

Zaman (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.