Değerler Eğitimi

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu-Kompozisyon Örneği

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu Kompozisyon Örneği

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu ;

Bir işte usta olmak için bakarak değil çalışarak başarıya ulaşırız..

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu. Ustalık; bir konuda becerikli olma, işini en iyi yapma sıfatıdır. İnsanların kendilerine özel ustalıkları vardır. İşlerimizin, becerilerimizin farklılıklarından kaynaklı özel ustalıklar. Ustalık sıfatını kazanmak için ise kendimizde bulunan becerileri ileri götürmeli ve bir takım şeyler yapmalıyız.

Atasözümüzde bahsedilen ise ustalığın yalnızca yapılan işe bakarak, izleyerek kazanılamayacağıdır. Aynı şekilde ustalık kazanmak için yapmamız gerekenler yalnızca, ince ayrıntıları dahilinde olsa bile fikir sahibi olmak değildir. Fikirlerimize o işe karşı olan şahsi el becerilerimizi de gözlemleyerek eklediğimizde işimizde daha iyi bir boyut kazanmış oluruz. Bakarak kazandığımız fikirdense çalışarak fikir sahibi olmamız daha etkili olacaktır. Belki denemelerimizdeki yanılmalarımız belki de kendimiz yaptığımızda o işe daha çok ilgi duymaya başlamamız teşvik edici olabilir. Yanıldığımızda hatamızın nerden kaynaklı olduğunu bulabiliyor olmak, nasıl yaparsak en iyisine ulaşırız bunu düşünüyor olmak da bize tecrübe kazandırabilir ve bu sayede daha iyiye hatta en iyisine ulaşabiliriz.

“Bakmakla usta olunsa, kediler kasap olurdu.” söz  gelimi ile bir işte usta olmak için bakarak değil çalışarak başarıya ulaşacağımızı anlatmaktadır.

Ayşe KOÇ

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Atasözleri ve Anlamları

Damlaya Damlaya Göl Olur (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.