Değerler Eğitimi

Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Kompozisyon Örneği

Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Kompozisyon Örneği

Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Kompozisyon Örneği

Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Kompozisyon Örneği

İnsanların her işin üstesinden tek başına gelmesini beklemezsiniz. Öyle işler vardır ki tek bir kişinin bu işi yapması mümkün değildir. Çevresindeki insanlardan, başkalarından yardım alması gerekir.

Birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözü bizlere sorunlar karşısında, bir iş yaparken yardımlaşmayı öğütler. Mesela evinizdeki ağır bir mobilyayı bir odadan başka bir odaya taşımak zor olabilir. Hatta gücünüz buna yetmeyebilir. İşte bu durumda bir başkasından ya da başkalarından yardım istemek işinizi kolaylaştıracaktır. Bu atasözü sadece bir iş yaparken yardımlaşmayı öğütlemez. Aynı şekilde sorunlarımızı sıkıntılarımızı da birlik ve beraberlik içinde atlatabiliriz. Zihnimizde oluşturduğumuz sıkıntıları kendi kendimize atlatmaya çalıştığımızda büyük zorluklarla karşılaşırız. Fakat başkalarının bize olan desteği işimizi kolaylaştırır.

Her zaman çevremizdeki insanlara karşı yardımsever olmalıyız. Birlik ve beraberliğin önemini iyi kavrayıp birlik ve beraberliğimizi zarar verecek davranışlardan, müdahalelerden uzak durmalıyız. Bunu başardığımızda zorlukların üstesinden hep beraber kolayca geliriz.

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Yüzü Olmaz Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.