Değerler Eğitimi

Merhamet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Merhamet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Merhamet İle İlgili Kompozisyon Örneği
İnsanlar duyguları olan varlıklardır. Bazen olaylar karşısında sevinir kimi zamansa yaşadıkları,karşılaştıkları ve duydukları onu  üzer. Tarifsiz bir acıma duygusu içini sarar.Merhamette insanın sahip olduğu en değerli hazinedir.
Merhamet Allah’ın sonsuz sıfatlarından bir tanesidir. Allah Kur’an da Peygamberimizin sünnetlerinde daima merhametli olmamızı söylüyor. Günlük hayatımızda bazen zor durumda kalan insanları görürüz.Öyle zor durumda kalan insanlar vardır ki kimisi yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaç olur, kimisi yatacak bir yere kimisi ise bazen sevilmeye muhtaç olur.  Bu insanlar karşısında içimizde yardım etme dürtüsü vardır. Bu dürtü insanın doğasında olan bir şeydir. Merhamet sayesinde toplumdaki iyi niyet gelişir.  Bu da daha sağlıklı bir toplum meydana getirir. Merhamet sadece insanlara karşı kullanacağımız bir davranış değildir. İnsanlar kadar hayvanlarda merhamete muhtaçtır. Susuz kalmış bir köpeğe su vermek, aç bir kedinin karnını doyurmak merhamet gerektiren bir davranıştır.
Biz insanlara düşen en önemli görev; zor durumda olan insanlara yardım ederek onlara merhamet duygusuyla yaklaşmak gerekir. Unutmayalım ki gün gelir bizde zor duruma düştüğümüzde yanımızda merhametli yardımsever insanların olmasını isteriz

Değerler Eğitimi

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Hayvan Sevin Onlara Merhamet Edin

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Babbaaa dedi ki:

    İsimi gördü adam olun

    1. Anonim dedi ki:

      Nasıl bir şeydiniz be

  2. Babuş dedi ki:

    Vücudu K ı

  3. mal dedi ki:

    Auau

  4. mal dedi ki:

    Babbaaua

  5. gülsena dedi ki:

    Naber lan apo lar