Değerler Eğitimi

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar;

Bazı insanlar, kendilerine acıyıp, merhamet edip  iyilik edenlerin başını derde sokarlar ya da bu iyiliği kötüye kullanırlar.

Yakın çevremizde, tanıdığımız insanlar arasında biz de dahil olmak üzere hepimizin başına beklemediğimiz anlarda beklenmedik kötü olaylar gelebilir. Bu tip olaylarla karşılaşan insanları gördüğümüzde birçoğumuz özellikle empati yeteneğini devreye sokarak karşı tarafa yardım etme isteğinde bulunuruz. Aynı şekilde kötü durumla karşı karşıya kalan taraf biz olduğumuzda da çevremizden böyle insanlar çıkabilir.

Geri kalan insanların aksine yardım etme, zarar gören tarafın yükünü azaltma isteği duyan insanlar tabi ki de takdire değer taraftır. Fakat kimi insanlar önlerine çıkan fırsat ne olursa olsun bencil bir şekilde değerlendirme pahasına her şeyi yapabilmektedir. Onlara karşı duyduğunuz hassasiyeti ve tüm iyilikleri suiistimal etme yönünde kullanırlar. Aynı şekilde bu olayın karşı tarafa verebileceği zararlar, karşı tarafın ne hissedeceği, ne düşüneceği gibi şeyleri de önemsemeyerek bencillikten başka bir şey yapmamış olurlar. Bu tip bir suiistimal mevzusu ile karşı karşıya kalan insanlarda ise ister istemez genele yayılarak bir güvensizlik oluşmaya başlar. Bu da doğal olarak iki kişi arasındaki bir mevzuyu birçok insan arası iletişim sorunuyla sonuçlar.

Kısaca atasözümüz “Merhametten Maraz Doğar.” insanlara karşı ne kadar iyi duygular beslemeye çalışırsanız çalışın bazı insanlar vardır ki ne iyilikten anlarlar ne de iyiliği hak ederler, o insanlar gelen tüm iyilikleri kötüye kullanan ve çıkar mücadelesi veren insanlardır açıklamasına denktir diyebiliriz.

Allah’ın Sevgi ve Merhametini İfade Eden Güzel İsimleri

Hayvan Sevin Onlara Merhamet Edin

Merhamet (Kompozisyon Örneği)

MERHAMET PINARI

Merhametli ve Empati Sahibi Çocuk Yetiştirmek İçin Örnek Veli Davranışları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.