Değerler Eğitimi

Sağlık İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlık İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlık İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Günlük hayatımızda okula giderken, otururken, bir şeyler yiyip içerken, oynarken çoğu şeylerin farkında olmayız. Ne zaman bir yerimiz ağrır, canımız acır, o zaman değerini biliriz. Maalesef bu değer bilme durumu kısa sürer. Acısı geçtikten sonra yine kaldığımız yerden devam ederiz.

Atalarımızında dediği gibi “Her işin başı sağlıktır.” Sağlıklı olmadığımız zaman yediğimiz her bir lokma, içtiğimiz her bir yudum su, zehir olur bize. Sağlıklı değilseniz bir şeylerin zevkini alamaz, her şey tatsız tuzsuz gelir size. Mesela sağlıklı bir kişi yeme-içmesine dikkat etmeyip, temizliğine dikkat etmeyip, yaşıyorsa hasta olduğu zaman sağlığının kıymetini anlayacaktır. Ne çare ki bazen iş işten geçmiş olur. Kendi yaptıklarımızın ya da yapmadıklarımızın, ihmal ettiklerimizin bedelini ödüyoruzdur. Fakat bazı hastalıklar vardır ki bazen doğuştan olur bazense sonradan. Ne kadar önlem alsanız da ne kadar dikkat etseniz de sizi yakalar. Bu durumda ise kendinle barışık olmak en güzelidir. Psikolojik olarak hem kendini daha iyi hissetmesine hem de daha çabuk iyileşmesine olumlu bir katkıda bulunur.

Günlük yaşantımızda çok zengin olmanın, çok para kazanmanın mutluluk getirmeyeceği, gerçek mutluluğun sağlık olduğunu görür, şahit oluruz.Mesela bir kişi lüks arabaları olsa, fakat şeker hastası ise tüm mal varlığına rağmen dilediği gibi yiyip içemez. Ama sağlığı sıhhati yerinde olan bir insan ailesi ile birlikte mutlu yaşar.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi sağlık bizim için çok önemlidir. Allah’ a dua ederken insan para, mal, mülk, şan, şöhretten ziyade sağlık istemek en güzelidir. .Çünkü unutmamak gerekir ki sağlık yoksa hiçbir şey değerli değildir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sağlık dedi ki:

    Sağlık

    1. Meryem dedi ki:

      Sağlık yazmışsında hiç anlamadım

  2. Mert dedi ki:

    Ama ben 5 kıtalık arıyodum

  3. Meryem dedi ki:

    Çok güzel ama 6 kıtalık ola daha iyi olurdu…

  4. Meryem dedi ki:

    Salıkla ilgili konuarı severim ama 6 kıtalık arıyordum

  5. Meryem dedi ki:

    Salıkla ilgili konuları severim ödevime yardımcıda oldu ama 6 kıtalık daha iyi…

  6. Meryem dedi ki:

    Sağlık konularını severim.Ödevime yardımcı oldu ama 6 kıtalık daha iyi…

  7. hjiioşılukyjth dedi ki:

    iyi ama 6 kıtalık olsaydı daha iyi olurdu

  8. hjiioşılukyjth dedi ki:

    iyi ama 6 kıtalık olsaydı daha iyi olurdu 1234567890qrtuopğüasfgjklşizxcvbnmöç.