Değerler Eğitimi

Mutlulukla İlgili Kompozisyon örneği

Mutlulukla İlgili Kompozisyon örneği

Mutlulukla İlgili Kompozisyon örneği

Bu sözü (MUTLULUK) söylerken bile mutlu olduğunuzu görür gibiyim. İçinizin ayrı bir sevinçle dolması hiç de şaşılacak bir durum değil. Mutluluğu hepimiz hak ediyoruz, bu sözcüğü söylerken mutlu olmakta hepimizin hakkı.

İnsanoğlunun hayatta belli amaçları vardır. Bu amaçlarını gerçekleştirirken belli davranışlar sergiler. Bana sorarsanız insanın bu dünyadaki en büyük amacı mutlu olmaktır. mutlu olan insan inancını da , değerlerini de en güzel şekilde yaşar. Mutlu olan insan hayata her zaman en güzel pencereden bakar. Mutlu insan kurak bir tarlada büyüyen çiçek gibidir. Hemen göze çarpar diğerlerinden farklıdır. Özeldir, kıymetlidir, değerldir. Peki mutluluk nedir, bizi mutlu eden şeyler nelerdir hiç düşündük mü?

Mesela iyi bir aileye sahip olmak benim için en güzel mutluluk kaynağıdır. Bunun dışında sağlıklı ve sıhhatli olmak, değer verdiğim insanların olması, başkalarından değer görmek… Bu örnekler  daha da uzatılabilir. Ama belki de en önemlisi yaşamaktır. Yaşamak başlı başına bir şükür ve mutluluk kaynağıdır.

Mutluluk insanı şükre götürür. Elindekinin kıymetini bilmesine vesile olur. Hayatta daima mutlu olurlar. Mutlu insanların diğer insanlarla iletişimleri daha rahat olur. Bir yazar ( Victor Burge)” gülmek iki insan arasındaki en kısa mesefedir” der. Ne kadar da doğru ve yerinde bir söz. Gülen insan mutludur.  Mutluluk aradaki tüm engelleri yıkar. Hayatta daima mutlu olun. Oluösuzlukları değil her zaman iyi, güzel yanları görün.

Galip Hatip

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.