Değerler Eğitimi

Her Ağaçtan Kaşık Olmaz

Her Ağaçtan Kaşık Olmaz Kompozisyon Örneği

Her Ağaçtan Kaşık Olmaz;

Bazı işler vardır ki, bunları ancak nitelikli, donanımlı insanlar yapabilir. Özelliği bulunan bir iş için herhangi bir kimse ve herhangi bir şey kullanılamaz.

Atasözümüzün anlatmak istediği basit bir şekilde açıklamak gerekirse her işin belirli bir kuralı, farklı bir çözümü vardır. Tüm çözümler bir soruna çıkmaz, tüm dermanlar tek derdin değildir. Her sorunun kendine özel çözümü vardır.

Hayatımız boyunca karşımıza çıkan sorunlar birbirinden ne kadar farklı ise çözümünün de farklı olması bir o kadar doğaldır. Yanı sıra bir çözüm tüm sorunlar için kullanılabilse de çözümün etkisi tüm sorunlar üzerinde eşit olmayacaktır. Çözümümüz bir sorunu çözerken diğeri için yeni sorunlar dahi doğurabilir. Örneğin mutfağımızda bir yemek için ya da birkaç yemek için kullandığımız bir püf noktası tüm yemekler ve tüm tarifler için geçerli olmayacaktır. Veya meslek seçimizi yaparken becerilerimize, sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeylerle örtüşmediği için bize uygun olmayan bir mesleği seçtiğimizde bu işi severek ve kendisine uygun olduğu için yapan kişiye nazaran başarı oranımızın düşük olması kaçınılmazdır.

“Her ağaçtan kaşık olmaz.” atasözümüzde anlatılmak istenen kısaca her şey için uygun olan seçenek bellidir, bir seçenek tüm soruların yanıtı değildir diyebiliriz.

Değerler Eğitimi Adına Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Mayis elden dedi ki:

    Çok noob bir yazı bu ne böyle bunu gönderen anaokuluna mı gidiyor⁉⁉⁉