Değerler Eğitimi

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir:

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir;

Bir şeyin değeri ona çok ihtiyaç duyulduğu zaman anlaşılır. Örneğin, hasta olunca sağlığın, meşguliyet arttığında boş vaktin kıymeti daha iyi anlaşılır.

 

Bir güne gözlerimize düşen gün ışığı ile uyandığımız, ayağa kalkıp gündelik yaşantımıza başladığımız ve koca günün ardından yatağımıza tekrar yattığımızda gün boyunca yaptığımız birçok şey çoğumuza farklı gelmese de; görme, yürüme veya konuşma-duyma gibi işlevleri yerine getiremeyen birçok insan için tüm bunlar oldukça farklı ve bir o kadar da değerlidir.

Atasözümüz “Abanın kıymeti yağmurda bilinir.” genel manası ile bu mantık ile örtüşmektedir. Örneğin güneşli bir günde yanımızda bulunan şemsiye bir anlam ifade etmemekle birlikte fazlalık gibi gelse de, yağmurlu bir günde şemsiyemiz bulunmadığında dünyanın en büyük icatlarından gibi gelebilir. Ya da başka bir örnekle anlatacak olursak bizim için hiç bir değeri olmayan, her gün köşede atıntı olarak duran bir eldiven iş yapmaya başladığımızda, elimiz ağrıdığında ve acıdığında bizim için icat edilen en mükemmel eşya halini alır. Bu ve buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Özetle elimizde olan en sıradan olanakların, en basit eşyaların kıymetini onlardan yoksun olduğumuzda anlarız. Oysa elimizde iken kıymetini bilsek belki de onlardan hiç yoksunluk duymayız. Siz siz olun bir şeylerin kıymetini her zaman bilin.

Ayşe Koç

www.egitimdedegerler.com Değerler Eğitimi odaklı bir sitedir. Sizde değerlerinize değer katın.

Bizi facebook’tan takip edin

Yazmak Üzerine Kompozisyon Örneği

Peygamber’e Mektup Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.