Değerler Eğitimi

Şükür ile İlgili Kompozisyon Örneği

Şükür ile İlgili Kompozisyon Örneği

Şükür ile İlgili Kompozisyon Örneği;
Şükür kişiyi yücelten,  insanı erdemli yapan  Allah’a inancın bir  yansıması, tezahürüdür.  Verdiği nimetlerin farkında olmak, değerini bilmek ve ona göre hareket etmektir.
Şükrü sadece dil ile yapılan bir eylemden ibaret düşünüyorsak muhakkak ki bir yanılgı içerisindeyiz demektir. Hayatta Allah’ın bize verdiği farkında olduğumuz veya maalesef farkında olamadığımız her şeyin bir şükrü vardır. Hasta olmadan sağlığın şükrü, yaşlanmadan gençliğin şükrü, kaybetmeden kazanmanın şükrü… Gençliğin şükrü çalışmaktır, çabalamaktır, pes etmemektir, insanlara yardım etmektir, Allah’ın bizlere bahşettiği nefesi güzel sözle dillendirmektir. Malın  şükrü sadaka vermektir, yardıma muhtacı görmek,  paranı güzel işlerde harcamaktır.
İnsanoğlunu şükretmesi için o kadar çok neden var ki.  Hiç dünyanın başka başka diyarlarına bakmaya bile gerek yok . Hemen yanı başımızdaki insanlara, komşularımıza eş-dostumuza, bakalım. Kimileri türlü hastalıkla boğuşuyor, kimileri eve bir lokma ekmek götürmenin telaşında, kimi  bedensel ve zihinsel bazı sorunlar yaşıyor. Bizlere ise sıcacık yuvamızdan, sadece pencereden dışarıya bakmak kalıyor. Daha evimizin penceresinde  bakıp dışarıyı göremezken, şükretmezken gönül gözünün perdesini aralamak ne denli bize nasip olur düşünelim.
 Sözlerimi Nurullah Genç’in şu dizeleri bile bitirmek isterim kıymetli okurlar;
Bir insan daha var, çok şükür, evde;
Nefes var,
Ayak sesi var;
Çok şükür, çok şükür.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Bxsg dedi ki:

    Naber

  2. MERT dedi ki:

    A

  3. Anonim dedi ki:

    1