Değerler Eğitimi

Şükür İle İlgili Masal Örneği Değerler Eğitimi

Şükür İle İlgili Masal Örneği

Şükür İle İlgili Masal Örneği;

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, yalnız yaşayan  kimsesiz bir kadıncağız varmış. Kadının bu dünyada hiç kimsesi yokmuş. Bu kadın için mahallenin esnafı kendi arasında anlaşmışlar. Her gün birisi bu kimsesiz kadının kapısına ekmek bırakıyormuş. Yaşlı kadınsa kapıyı açıp hemen ekmeğe sarılıyor ve “Rabbım bu günde rızkımı gönderdin” diye sükrediyormuş.

Gel zaman git zaman günler böyle geçiyormuş. Bu kimsesiz kadının hırçın mı hırçın, kalbi sevgiden uzak, inançsız bir komşusu varmış. Her gün pencereden bu manzarayı izliyor. Önce gülüyor sonra ise kalbinin karalığından sinirleniyormuş. Ve sürekli içinden şunun diyormuş. “Bir somun ekmek için bile Rabbine şükrediyor. Peh peh peh!” deyip  kadını kendince aciz görüp alay ediyormuş.Aylar ayları günler günleri kovalamış.En sonunda kötü  kalpli komşusu bir plan yapmış. Bir ev için ne gerekiyorsa gidip marketten almış ve kimsesiz kadının kapısına bırakmış. Beklemiş, beklemiş kapıyı açan yok. Hemen zile basıvermiş. Kimsesiz kadın kapıyı açmış. Açmış ama bir de ne görsün.Kapının önü erzak poşetleriyle dolu. Kadın bu ince davranış için tam teşekkür edecekmiş ki komşusunun yüzünde alaycı, küçümseyici bir gülümseme görmüş. Komşu kadın kimsesiz kadına bakarak ” ne oldu bugünde Rabbin yerine bana şükretsene” demiş. Ve uzunuzun gülmüş. Bunun üzerine kimsesiz kadın yine alla el açıp şükretmiş. Çok şükür Allah’ım bugün de rızkımı verdin. Verdin ki ne verdin demiş hem de inançsız bir kadının elinden.

Şükrümüz daima Allah’a olsun.  Çok şükür ki kalemimden güzel kelimeler çıktı. Çok şükür ki dilimden güzel  sözler çıktı, çok şükür ki kalbimden iyi düşünceler geçti.

Ceydanur Güneş

Şikayet mi, Şükür mü? Hikaye Örneği

Şükür Konulu Ayet ve Hadisler-Kompozisyon Örneği

değerler eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.