Değerler Eğitimi

Hayvanlarla İlgili Masal Örneği

Hayvanlarla İlgili Masal Örneği

Hayvanlarla İlgili Masal Örneği

Merhaba Sevgili okuyucular. Bu yazımızda sizlere Hayvanlarla İlgili Masal Örneği vereceğiz. Şimdiden iyi okumalar.

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel Zaman İçinde kalbur saman İçin de bir ormanda küçük bir sincap yaşarmış. Bu sincabın hiç arkadaşı yokmuş. Annesi ve babası ise bir gün fındık toplamaya gitmişler ama bir daha hiç gelmemişler. Yalnız başına yaşayan Sincap Tiki çok sıkılıyormuş. Günlerden bir gün ormanda gezintiye çıkmış. O sıra ormanın derinliklerinde bir imdat sesi duymuş. Hemen sesin olduğu yere doğru gitmiş. Birde ne görsün bir kuyruğu ağaca takılan bir maymun imdat imdat diye bağırıyor! Hemen Maymun Miri’nin yanına gitmiş. Maymun Miri’nin sıkışan kuyruğunu ağacın dalından çıkarmış. Maymun Miri kendini kurtaran sincaba çok teşekkür etmiş. O günden sonra iyi iki arkadaş olmuşlar. Sürekli oyunlar oynayıp ormanda gezmişler.

Günlerden bir gün maymun Miri her zaman olduğu gibi oyun oynamak İçin sincabı Tiki’nin gelmesini beklemiş. Ama sincap Tiki gelmemiş.  Maymun Miri bir şeylerin ters gittiğini anlamış. Ormanda köşe bucak onu aramaya koyulmuş. O sırada Fil Gigi’yi görmüş. Arkadaşının kayıp olduğunu söylemiş. Gigi ise onun başının belada olduğunu Aslanların onu tutsak ettiğini söylemiş. Ve başına bela almamak İçin uzak durmasını söylemiş. Fakat Miri, o benim arkadaşım en zor gününde yanında olmalıyım demiş. Ormanın derinliklerine göre gitmiş. Ağaçların arasından sincabı Tiki’yi görmüş.

Onu oradan kurtarmak İçin hemen bir plan yapmış. Ormanın aşağı tarafına doğru taşlar atmaya başlamış. Taşların sesini duyan aslanlar sesin olduğu tarafa doğru gitmişler. Maymun Miri ise hemen arkadan geçip Tiki’yi kurtarıp oradan kaçmışlar. Tiki kendi için canını tehlikeye atan Miri’ye çok teşekkür etmiş. Neden benim için canını tehlikeye attın ki demiş. Tiki ise ona; arkadaşlık iyi günde kötü günde arkadaşının yanında olmaktır demiş.

O günden sonra Miri ve Tiki hiç ayrılmamışlar. Çok iyi arkadaş olmuşlar ve mutlu Mesut yaşamışlar.

Gökten üç elma düşmüş. Birisi bu masalı yazana. Birisi masalı okuyana diğeri ise tüm arkadaşlara.

3. Sınıf Türkçe Ara Tatil Online Denemesi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.