Değerler Eğitimi

İnsan İlişkilerinde Tatlı Dilli Olmanın Önemi Konusunda Konuşma Örneği

İnsan İlişkilerinde Tatlı Dilli Olmanın Önemi Konusunda Konuşma Örneği

Tatlı dil çok önemlidir, bu yazımızda İnsan İlişkilerinde Tatlı Dilli Olmanın Önemi Konusunda Konuşma Örneği hazırladık. Umarız sizler için faydalı bir çalışma olur.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Bugün sizlere İnsan İlişkilerinde Tatlı Dilli Olmanın Önemi Konusunda Konuşma yapacağım. Öncelikle tatlı dilli olmak ne demek buna bakalım. Tatlı dil; Gönül alıcı, kırmayan ve hoşa giden söz ve konuşmalara denir. Tatlı dilli diyerekten gönül alıcı konuşan, hoş sohbet insanlar için kullanılır.

Bir işin gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesi kullandığımız dil ile çok bağlantılıdır. Bir şeyi isterken; nazik bir dil kullandığımızda karşımızdaki kişi de bize benzer bir karşılık verir. Anlaşmazlık olsa da orta bir yol bulunur. Fakat, kaba söylemlerde bulunmak karşı taraf ile iletişimi olumsuz etkiler ve istediğimizi elde edemeyiz.

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Sözü daha fazla uzatmadan atalarımızında dediği gibi tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Ayrıca Yunus Emre’nin de ifade ettiği gibi;

Söz ola kestire başı,

Söz ola kestire savaşı,

Söz ola ağulu aşı,

Bal ile yağ eder bir söz.

Konuşmam burada sona ermiştir. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (İnsan İlişkilerinde Tatlı Dilli Olmanın Önemi Konusunda Konuşma Örneği)

Tatlı Dil, İyilik Yapmak, Nazik Olmak Konulu  Özlü Sözler

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Kompozisyon Örneği

Necip Fazıl Kısakürek Hayatı İle İlgili Konuşma Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.