Değerler Eğitimi

Çay Kahve Gibi İnsanlarımızın Çok Tükettiği İçeceklerin Günlük Hayatımızdaki Yerini Anlatan Yazı Örneği

Çay Kahve Gibi İnsanlarımızın Çok Tükettiği İçeceklerin Günlük Hayatımızdaki Yerini Anlatan Yazı Örneği

Bu yazımızda Çay Kahve Gibi İnsanlarımızın Çok Tükettiği İçeceklerin Günlük Hayatımızdaki Yerini Anlatan Yazı Örneği hazırladık.

Çayın bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri vardır. İster şehirde ister köyde kime en çok ne içersiniz dediğinizde genellikle çay cevabını alırsınız. Hoş sohbetlerde, canımız sıkılınca, bayramda, düğünde hatta cenaze evlerinde bile çay içeriz. Nefes almak gibi bir şey çoğumuz için.

Çaydan sonra belkide en çok tükettiğimiz içecek kahvedir. Türk kahvesi vazgeçilmez bir tadımızdır. Kahvede hoş sohbetlerin içeceğidir. Çoğu insan keyif yapmak için kahve içer. Kahve keyfi de oradan gelmiştir.

Çay ve kahvenin dışında sıcak içecek olarak ıhlamur, kuşburnu çayı, kış çayları, oralet de tüketiriz. Havalar sıcak gittiğinde ise kimse ayrana yok demez. Kana kana içeriz. Ayran yemeklerimizin de vazgeçilmezidir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan ayranı yaz kış tüketiriz.

Hani söylenen bir söz vardır; çay kahve bahane sohbet şahane derler. İçecekler bizlerin hoş sohbetlerde bir araya toplayan önemli değerlerdir. Çay ocakta demlenirsen sohbette tavında demlenir. Bir kahvenin ise kırk yıl hatırı olur derler.

Sözylenecek aslında çok şey var. Umarız ödevinizi hazırlarken size yardımcı olur. İyi çalışmalar.  (Çay Kahve Gibi İnsanlarımızın Çok Tükettiği İçeceklerin Günlük Hayatımızdaki Yerini Anlatan Yazı Örneği)

Çayın Hayatımızdaki Önemi Nedir

Lavanta Bitkisinin Kullanım Alanları Hakkında Bilgi Toplayın

Şairlerin Doğaya ve Doğadaki Olaylara Bakışı Farklıdır Sözüyle Anlatılmak İstenen Nedir Açıklayınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.