Değerler Eğitimi

İyi Nesillerin Yetiştirilmesinde Aileler Dışında Hangi Kurumlara Önemli Görevler Düşmektedir

İyi Nesillerin Yetiştirilmesinde Aileler Dışında Hangi Kurumlara Önemli Görevler Düşmektedir

Bu yazımızda İyi Nesillerin Yetiştirilmesinde Aileler Dışında Hangi Kurumlara Önemli Görevler Düşmektedir sorusuna cevap arayacağız.

Çocuğun yetiştirilmesinde en önemli görev ailelere düşmektedir. Aile toplumun çekirdeğidir. Saygılı, bilgili, değerlerine sahip ailelerin içinde yetişen çocuklarda  değerlerine bağlı olur. Peki aile dışında kimlere görev düşer.

  • Eğitim Kurumları: Okul ve öğretmenler iyi neslin yetişmesinde öncü kurumlardır. Bunların verdiği eğitim ile nesil hem bilgi, hem kültür hem değerlerine bağlılık açısından faydalı olur.
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı: Hem ruhen hem de bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmede önemli görevleri vardır. Spor müsabakaları, sportif kurslar, kamplar, gençlik merkezleri ile birlikte iyi nesiller yetişmesinde önceliklidir.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Aile içi iletişim, ailenin korunması açısından önemlidir. Aldığı kararlar ile Türk aile yapısını korumaya çalışır. Farklı kurumlar ile işbirliği içerisindedir.

Çocuk eğitimi devletim tüm kurumları ile ailenin ortak çalışması ile neslin sağlıklı bir şekilde yetişmesine olanak sağlar. (İyi Nesillerin Yetiştirilmesinde Aileler Dışında Hangi Kurumlara Önemli Görevler Düşmektedir)

Çocuk Haklarının Korunmasının Önemi Hakkında Kısa Bir Konuşma Örneği

Çocuk Eğitiminde Annenin Görevleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.