Değerler Eğitimi

Çevreye Zarar Verenlere Nasıl Davranıyorsunuz Neden

Çevreye Zarar Verenlere Nasıl Davranıyorsunuz Neden

Bu yazımızda çevre kirliliği kadar önemli olan Çevreye Zarar Verenlere Nasıl Davranıyorsunuz Neden sorusuna cevap arayacağız.

Yaşadığımız çevre sadece bir kişiye ya da bir gruba ait değildir. Yaşadığımız çevre içerisinde yer alan tüm canlıların ortak alanıdır. Bu nedenledir ki bencil olmayıp çevreye karşı duyarlı olmalıyız. Peki çevreyi korumak vazifemiz olduğu kadar çevreye zarar verenlere karşı tutumumuz ne olmalı.

Çevreye zarar verenleri uyarıyorum. Çünkü iletişimde en güzel yöntemlerin başında yanlışı ifade etmektir. Kişiyi uyardığım zaman kişi hatasını anladığında olay büyümeden, kalp kırmadan halloluyor. Mesela birisi yere çöp attığında yanına gidip, yaptığı davranışın yanlış olduğunu, doğaya zarar vererek herkesi olumsuz etkilediğini söylüyorum.

Güzelce yaptığı yanlışı ifade ettiğim halde anlamayan insanlar olursa da onları gerek belediye, gerek zabıta gerekse de ilgili kurumlara şikayet ediyorum.

Örneğin çöplerini sokağa atan bir markete önce gidip konuşuyorum. Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum. Market sahibi yanlışında ısrarcı olursa çevre ve şehircilik bakanlığına ya da belediyeye şikayet ediyorum. Böylece çevreye zarar veren kişi istese de isteme de bu zararı artık veremiyor. (Çevreye Zarar Verenlere Nasıl Davranıyorsunuz Neden)

Çevrenizde Ne Tür Çevre Sorunları Yaşanıyor

Çevremizdeki Maddelerin Birbirinden Farklı Olmasını Sağlayan Özellikler Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ricardo Quaresma dedi ki:

    Beşiktaşa gelmek istiyorum