Değerler Eğitimi

Hayvanlara Yardım Etmek İle İlgili Hikaye Örneği

Hayvanlara Yardım Etmek İle İlgili Hikaye Örneği

Hayvanlar bizim dostlarımızdır bu yazımızda da hayvanlarla ilgili olarak Hayvanlara Yardım Etmek İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Verdiği mesaj açısından güzel bir hikaye oldu.

Yardımlaşma Hikayesi

Güneşin altın gibi parladığı bir yaz gününde babama ve kardeşlerime yardım etmek için tarlaya gittim. Bizim tarla köyün biraz ilerisinde Kara Tepe denilen mevkide bulunuyordu. Tarlaya gitme sebebim babama ve kardeş-lerime yardım etmek değildi. Annemin hazırlamış olduğu azığı onlara götürmekti. Yolda giderken bir ses işittim. Ses o kadar cılızdı ki. Sesten de anlaşılacağı gibi küçük bir kuzuya aitti bu ses. Yolun ilerisindeki büyük taşın arkasına döndüğümde yerde yatan kuzuyu gördüm. Kuzu beni görünce içinde tarifsiz bir mutluluk oluştu. Kuzuya biraz daha dikkatli baktığımda ayağı taşa sıkışmıştı. Bu uçsuz bucaksız ovada hiç koyun sürüsü görünmüyordu. Kim bilir ne zamandır burada bu halde duruyordu. Bitkin bir vaziyetteydi. Belli ki çok acıkmıştı. Adeta yüreğim çız etti. Hemen babam ve abimler götüreceğim azığı çıkardım. Kuzunun karnını bir güzel doyurdum. Suyunuda içti. Daha sonra kuzuyu da alarak babamların yanına gittim.

Babam ve abilerim çalışmaktan çok yorul-muşlardı. Hoşgeldin kızım dedi babam. Olanları anlattığımda evveli babam kızar gibi olsa da sonra aferin iyi yapmışsın belli ki o hayvanın bizden daha çok ihtiyacı varmış. Biz iyi kötü başımızın çaresine bakarız,dedi. Muhtaç olanlara yardım etmek en büyük erdemdir dedi büyük abim. Bir hayvan bile olsa kimseyi darda koymamak lazım, dedi. İlerleyen günlerde babam kuzunun sahibini buldu. Kuzuyu almaya geldiklerinde kuzu annesine kavuşmanın heyecanı içerisinde bana teşekkür edercesine bakarak sahibi ile beraber gittiler.

Hayvanlara Yardım Etmek İle İlgili Hikaye Örneği Ana Fikri

Zorda kalan hayvanlara daima yardım etmeliyiz.

Yardımseverlik Paylaşma Duygularını Öne Çıkaran Hikaye Örneği

Mevsim Değişikliklerinin Canlılar Üzerindeki Etkileri Konulu Hikaye Edici Metin Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.