Değerler Eğitimi

Yardımseverlik Paylaşma Duygularını Öne Çıkaran Hikaye Örneği

Yardımseverlik Paylaşma Duygularını Öne Çıkaran Hikaye Örneği

Bu yazımızda Yardımseverlik Paylaşma Duygularını Öne Çıkaran Hikaye Örneği hazırladık. Hikayeyi hazırlarken serim, düğüm ve çözüm bölümlerine mümkün olduğunca dikkat ettik.

Yardımseverlik Hikaye Örneği

Esma bizim mahallenin en iyi gençlerinden birisidir. Tüm mahalleli Esma’yı çok sever. Herkes onu ailesinden bir parça olarak görür. Mahallelinin Esra’yı bu kadar çok sevmesinin nedeni, kimin bir sıkıntısı, derdi varsa koşarak gider. Elinden gelen bir şey varsa yapar. Elinden bir şey gelmezse de yanlarında durarak onlara manevi destek olurdu. İşte bu sebepten dolayı tüm mahallelinin kalbini kazanmıştır.

Bir gün mahalleli kötü bir haber aldı. Mahallelerinde bulunan Hasan Amca’nın oğlunun görebilmesi için acil ameliyat olması gerekiyormuş. Fakat Hasan Amca’nın durumu iyi olmadığı için parayı denkleştirememiş. Bunun üzerine Esma bir çıkar yol bulmak için bir kaç kapıyı çalsa da sonuç alamadı. Bunun üzerine aklına bir fikir geldi. Mahallenin ortasında bir stand kurdu. Hasan amcaya yardım toplamaya karar verdi. İlk olarak da tüm parasını Hasan amca ile paylaşarak ona ilk yardımı yapan oldu. Esma’nın bu davranışına mahalleli duyarsız kalmadı. Herkes elinde ne varsa paylaştı. Parası olan para getirdi, parası olmayan kıymetli eşyalar getirdi.

Esma ve mahalleli sayesinde ameliyat için aranan para iki gün gibi kısa bir sürede toplandı. Hasan Amca da oğlunu ameliyat ettirdi. Paylaşmak ve yardımlaşmak mahallenin birlik ve beraberliğini daha da artırdı. (Yardımseverlik Paylaşma Duygularını Öne Çıkaran Hikaye Örneği)

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gerçek Mutluluğun Yardımlaşmaktan Muhtaç İnsanlara Yardım Etmekten Geçtiğini Vurgulayan Bir Şiir Yazınız

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sanane dedi ki:

    Güzel👍