Değerler Eğitimi

Demokrasi Kelimesi Sizde Hangi Duygu ve Düşünceleri Uyandırıyor

Demokrasi Kelimesi Sizde Hangi Duygu ve Düşünceleri Uyandırıyor

Demokrasi kelimesi günlük yaşamda sıklıkla duyduğumuz bir kelimedir, peki Demokrasi Kelimesi Sizde Hangi Duygu ve Düşünceleri Uyandırıyor bu sorunun cevabını arayalım.

Demokrasi Deyince

Çağımızda olmazsa olmaz  bir düşünce sistemidir. Demokrasi  Eşit, çoğulcu, hakkı gözeten, ortak kararların alındığı bir sistemdir.

Ülkelerin yönetiminde demokrasi farklı görüşlerin bir araya gelmesini ifade eder. Farklı görüşlerin temsilcileri olan partiler kendilerine adaylar çıkarır. Halk zengin, fakir, doğulu, batılı hiçbir ayrım yapmadan eşit bir şekilde sandığa giderek kendini, ülkesini yönetecek kişiyi seçer. Bu durum anayasal olarak da güvence altına alınmıştır.

Demokrasi sadece mecliste olmaz. Hayatın her alanında görmek mümkündür. Mesela bir apartmanda bir şey yaptırılacağı zaman  oğunluğun düşüncesine başvurulur. Ya da öğretmeniniz haydi çocuklar dışarı çıkmak isteyenler el kaldırsın dediğinde yine bir demokrasi vardır. Ya da hiç kabul etmediğiniz bir fikri dinlemek de demokratik bir davranıştır. (Demokrasi Kelimesi Sizde Hangi Duygu ve Düşünceleri Uyandırıyor)

Demokrasi Kavramı Size Neyi Çağrıştırıyor

15 Temmuz Demokrasi Zaferi”nin Kazanıldığı Gece İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bilgilendirici Bir Yazı

15 Temmuz Kompozisyon Örneği Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.