Değerler Eğitimi

Aile İçinde ve Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakarlık Yapmanın Önemi Hakkında Konuşma Örneği

Aile İçinde ve Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakarlık Yapmanın Önemi Hakkında Konuşma Örneği

Bu yazımızda Aile İçinde ve Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakarlık Yapmanın Önemi Hakkında Konuşma Örneği hazırladık. Umarız sizler için faydalı bir çalışma olur.

Fedakarlık Konuşma Örneği

Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlarım

Bu konuşmamda sizlere Aile İçinde ve Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakarlık Yapmanın Önemi Hakkında Konuşma yapacağım. Öncelikle istersen,z fedakarlık nedir buna değinelim. Fedakarlık;  elinde olan senin de ihtiyacın olan bir şeyi hiç düşünmeden başkasına faydalı olsun diye vermektir.

Aile toplumun en küçük birimidir. Aile içerisinde yapılacak fedakarlıklar hem ailenin daha mutlu olmasını, aralarındaki dayanışmanın artmasını olumlu yönde etkilerken hem de fedakar ailelerin olduğu toplumlar huzura kavuşur. Fedakarlık yapmak aynı zamanda empati kurmaktır. Bu da karşımızdakini daha iyi anlamamıza sebep olur. Aile içerisinde yapılan fedakarlıklar hem aile bağlarının güçlenmesine vesile olurken hem de aile içi dayanışmayı artırır. Aynı durum arkadaşlık içinde geçerlidir. Fedakarlığın olduğu bir arkadaş ortamında kişilerin birbirine saygısı artar. Zor günde dayanışma içerisinde olurlar.

Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlarım

Ailede, arkadaşlarımızla her zaman dayanışma içerisinde olalım. Yeri geldiğinde onlar için fedakarlıkta bulunalım. Herkes bir şeylerde fedakar olursa dünya herkes için daha güzel olur.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Sitemizde fedakarlık ile ilgili farklı yazılarda mevcuttur.(Aile İçinde ve Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakarlık Yapmanın Önemi Hakkında Konuşma Örneği)

Vefa Cömertlik Fedakarlık ile İlgili Atasözleri

Atatürk’ün Türk Milleti İçin Yaptığı Fedakarlıklar

Fedakarlık Kompozisyon Örneği, Özlü Sözler (Afişli)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Zeynep dedi ki:

    Selam

  2. Anonim dedi ki:

    cok güüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüğüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüzzzzzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllljvrfe