Değerler Eğitimi

Ulusal Bağımsızlık ve Cumhuriyet Konulu Bilgilendirici Metin Yazınız

Ulusal Bağımsızlık ve Cumhuriyet Konulu Bilgilendirici Metin Yazınız

Ulusal bağımsızlığın önemi ile alakalı Ulusal Bağımsızlık ve Cumhuriyet Konulu Bilgilendirici Metin Yazınız sorusuna cevap vereceğiz.

Ulusal bağımsızlık, bir milletin kimsenin sömürgesi olmasan özgür bir şekilde yaşaması, kararlarını kendinin almasıdır. Dünyada yakın zamana kadar ulusal bağımsızlığın yaygın olmadığını bir krallık ya da padişahlığın bünyesinde yaşam sürüldüğünü görmekteyiz.

Bir çok millet ulusal bağımsızlık için mücadele vermiştir. Bizler ise Ulu Önder Mustafa Kemal öncülüğünde ulusal bağımsızlığı yakalamak için adımlar attık. Amasya genelgesinde ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikri ilk defa ortaya atılmıştır. Mustafa Kemal bu milletin karakterine en uygun yönetim biçimi cumhuriyet diyerek ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikrini güçlendirmiştir.

Ulusal bağımsızlığın en güzel hali olan cumhuriyet 29 Ekim 1923’te yeni Türk devletinin yönetim şekli olmuştur. Cumhuriyet rejimine göre illerden seçilen millet vekilleri mecliste oy çokluğuna göre karar alır. Ayrıca şehirler, ilçeler, köyler bizim seçtiğimiz kişiler tarafından yönetilir.

İstiklal Marşı’nın Söylendiği Tören ve Etkinliklere Örnekler Veriniz

Cumhuriyetin 100. Yılı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.