Değerler Eğitimi

Paragrafta Anlatıcı Türleri Örnekleri

Paragrafta Anlatıcı Türleri Örnekleri

Bu yazımızda Paragrafta Anlatıcı Türleri Örnekleri nelerdir bunlara bakacağız. Bir metinde olay anlatırken ya kendimizinde dahil olduğu olayları anlatır ya da gözlemlediklerimizi anlatırız. Bunlar da 1. Ağızdan anlatım ve 3. Ağızdan anlatım olur.

Anlatıcı Türleri Örneği 1

Bilerek nerede olduğunu söylemedim. Ben istedim ki eldeki verilerden hareketle kendisi yerini bulsun. Yani hazıra konmasın, biraz aklını kullansın. Ama nerede o düşünce. Bilmiyorum nerde olduklarını dedi adam. Yanındaki çocukta bilmiyorum dercesine kafası sağa sola çevirdi. Adam ve çocuk oradan hızlıca uzaklaştılar. Bir daha da onları gören olmadı.

Anlatıcı Türleri Örneği 2

Minik sincap bir o daldan bir bu dala atlaya atlaya ceviz ağacının tepesine çıktı. Çok mutluydu. Ağaçta o kadar çok ceviz vardı ki ona bir kış çok rahat yeterdi. Üçer beşer toplayarak yuvasına taşımaya karar verdi. Yolda cevizleri yuvasına taşırken bir arkadaşını gördü. Ona da ceviz ağacının yerini söyledi. Diğer sincapta sevinçle eviz ağacının yanına gidip cevizleri topladı. Koşarken düştüm. Dizim kanamaya başladı. Düştüğümü görem annem de korku içerisinde yanıma geldi. Hemen dizimin kanayan yerini sildi. Canım çok acıyordu.

Anlatıcı Türleri Örneği 3

Yeni bir ev yapan Hasan Amca evin inşaatın da kendisi çalışıyordu. Yaşının ilerlemesine rağmen gençlere taş çıkarırcasına çatışan Hasan Amca biraz önce bu inşaatın bitmesini istiyordu. Çünkü her şey çok pahalıydı. İnşaat devam ettikçe sürekli yeni masraflar çıkıyordu.

Anlatıcı Türleri Örneği 4

Bir varmış bir yokmuş. Çok uzun zaman önce bu ormanda yaşayan bir aslan varmış. Bu aslan bu ormanın kralıydı. Diğer hayvanlar ona sormadan hiçbir şey yapmazdı. Bir gün bir antilop kralın huzuruna geldi. Otlaklarının olduğu yerde su sorunu olduğunu söyledi. Ormanın kralı konseyi topladı ve bu soruna bir çözüm bulmak için fikir alış verişi yapıldı.

Anlatıcı Türleri Örneği 5

Bir elimde çanta diğer elim de de market poşetleri ile eve doğru gidiyordum. Her geçen saniye daha da ağırlaşan bu poşetler galiba birazdan elimden düşecek, içerisinde bulunan domates, şeftaliler ise sokağa dökülecekti. Kendi kendime biraz daha dayan Yusuf dedim.

Anlatıcı Türleri Örneği 6

Sınıfta bazı gruplaşmalar olmuştu. Öğretmen de bu durumun farkında olacak ki tüm öğrencileri teneffüste bahçeye çağırdı. Onlarla bir oyun oynadı. Bu oyunda herkes çok değerliydi. Oyunda herkesin bir görevi vardı. Birisi oyundan eksik olsa oyun oynanamaz oluyordu. Öğretmen bu oyunla hepsinin çok kıymetli olduğunu, herkesin birbiri ile iletişimde olması gerektiğini, sınıf olmanın böyle gerektirdiğini anlattı.

Anlatıcı Türleri Örneği 7

Geldim, gördüm, yendim… Demiş büyük komutan. Devasa ordusu ile şehri kuşatan bu komutan yaşadığı sürece sayısız savaşa katılmış, ülkesine de sayısız başarı sağlamıştır. (Paragrafta Anlatıcı Türleri Örnekleri)

Cumhuriyetin 100. Yılı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Mevsim Değişikliklerinin Canlılar Üzerindeki Etkileri Konulu Hikaye Edici Metin Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.