Değerler Eğitimi

Kılık ve Kıyafetine Bakılarak İnsanlar Hakkında Doğru Hüküm Verilebilir mi

Kılık ve Kıyafetine Bakılarak İnsanlar Hakkında Doğru Hüküm Verilebilir mi

Bu yazımızda Kılık ve Kıyafetine Bakılarak İnsanlar Hakkında Doğru Hüküm Verilebilir mi sorusuna cevap arayacağız.

Ön yargının her türlüsü kötüdür. İster olumlu bir önyargı olsun isterse de olumsuz ön yargı. Kılık kıyafet içinde aynı şey geçerlidir. Kişilerin kılık kıyafetlerine bakılarak bazı hükümlerde bulunuruz. Mesela kravat takıp ceket giten bir kişiyi önemli bir kişi olarak görürüz. Onunla otururken, konuşurken daha dikkatli davranır, ona daha fazla saygı gösteririz. Lakin özentisiz giyinen kişileri pek de kale almaz, sıradan insanlar olduklarını düşünürüz.

Bazen öyle anlar olur ki iki insan arasında b,r anlaşmazlık olsa giyim kuşamı doğru insanın daha haklı olduğu kanısına varırız. Günümizde mahkumlar mahkeme salonuna takım elbise ile gelmesindeki etkenlerden birisi de budur. Kılık kıyafetine baktığınızda adam sanırsınız lakin yaptıklarını duyunca belki de o kişiye bu suçlamaları yakıştıramazsınız. Aslında Bu durum Nasrettin Hocanın Ye Kürküm ye hikayesinde anlatılan gibi.

Bu nedenle asla kişilerin kılık kıyafetine bakarak bir hükümde bulunmayalım. Bu durum gerçekleri görmemizi etkileyebilir.

Tarihî Kişilerin Kahramanlıklarını Anlatan Hikâyelerin Millet hayatına Kattığı Değerler Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.