Değerler Eğitimi

Tarihî Kişilerin Kahramanlıklarını Anlatan Hikâyelerin Millet hayatına Kattığı Değerler Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz

Tarihî Kişilerin Kahramanlıklarını Anlatan Hikâyelerin Millet hayatına Kattığı Değerler Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz

Bu yazımızda Tarihî Kişilerin Kahramanlıklarını Anlatan Hikâyelerin Millet hayatına Kattığı Değerler Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz sorusuna cevap arayacağız.

Milletlerin de kendilerine ait hafızaları vardır. Bu tür hikayeler hem hafızayı canlandırır hem de milletin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmada önemli rol oynar. Milli birlik ve beraberliği, dayanışmayı güçlendiren bu hikayeler toplumun geçmiş yaşantıları, değer yargıları, dünya görüşü hakkında bizlere bilgi verir. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kandadır diyen Mustafa Kemal tarihi kişilerin bizlere rehber olduğunu ifade eder. Bu kişilerin adları ise bu tür kahramanlık hikayeleri ile bizlere aktarılmıştır.

(Tarihî Kişilerin Kahramanlıklarını Anlatan Hikâyelerin Millet hayatına Kattığı Değerler Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz)

Milli Kültür Değerlerimizin Korunması İçin Neler Yapılabilir 

Okunan Bir Şiirin Her İnsanda Farklı Duygular Uyandırmasının Sebepleri Nelerdir

Sahip olduğu Şeylerden Hiçbir Zaman Memnun Olmayan Sürekli Şikayet Eden Arkadaşınız Olsaydı Onu Bu Huyundan Vazgeçirmek

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.