Değerler Eğitimi

Menekşe Oyunu Nasıl Oynanır

Menekşe Oyunu Nasıl Oynanır

Bu yazımızda sizlere Menekşe oyunu nasıl oynanır, kuralları nelerdir, kaç kişiyle oynanır, kazanımları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Çocukların zevk alarak oynadığı heyecanı yüksek, çok eğlenceli bir eğitsel oyunumuz var. Menekşe oyunu  Çocukların severek oynadığı Menekşe oyunu nasıl oynanır bilgi vereceğiz, buyurun.

Uygun Olduğu Yaş: 5 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur.

Kaç Kişi ile Oynanır: Bir sınıf mevcudu ile oynanabilmektedir.

Oynamak için Materyal Gerekir Mi?: Oyun oynarken herhangi bir materyale ihtiyaç duyulmaz.

Nasıl Oynanır:  Öğretmen sınıfı iki gruba ayırır. Gruptaki öğrenciler aralarında 5-6 metre mesafe olmak şartı ile yan yan dizilirler. Gruplar karşılıklı dururlar. İlk başlayacak kişi için öğretmen bir kişi seçer. Bu kişinin ismi Hatice olsun diyelim. Seçilen kişi için grup arkadaşları şu tekerlemeyi söyler:

Oy menekşe menekşe, Mendilin yere düşe.
Bizden size kim düşe, Hatice düşe, tez düşe.

Sonra adı söylenen kişi koşar. Karşı gruba koşan kişi istediği iki kişinin arasından geçerek el ele tutuşan arkadaşlarını ayırmaya çalışır. Bunu başarırsa el el tutuşan iki arkadaştan birisini kendi grubuna dahil eder. Başaramazsa kendisi karşı gruba dahil olur. Oyun böylece sürüp gider. Karşı grupta bir kişi kaldığında oyun sona erer.

Çocuğa Neler Kazandırır: Çocuğun dikkatini ve çabuk hareket etme yeteneğini geliştirir. Fiziksel gelişim açısından oldukça etkili bir oyundur.

Uykucu Horoz Oyunu Nasıl Oynanır

Gölge Oyunları Hakkında Araştırma

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.