Değerler Eğitimi

İnsan Sevgisi Konulu Bilgilendirici Metin Örneği

İnsan Sevgisi Konulu Bilgilendirici Metin Örneği

Sevmek güzel bir duygu hele de bir insanı sevmek daha başka, biz de bu yazımızda İnsan Sevgisi Konulu Bilgilendirici Metin Örneği hazırlamak istedik. Bu bilgilendirici metni hazırlarken Mevlanâ’nın “Sevgiden acılar tatlı olur. / Sevgiden bakırlar altın olur. / Sevgiden tortular berrak olur. / Sevgiden dertler şifa bulur. / Sevgiden ölüler dirilir. / Sevgiden padişah köle olur. / Bu sevgi de bilginin sonucudur.” Dizelerinden faydalandık.

Sevmek Üzerine

Sevmek içerisinde derin duygular barındıran bir değerdir. Gerek insana gerek hayvana gerekse de var olan tüm nesnelere karşı içimizde hissettiğimiz, bizi mutlu eden duyudur.

Sevgi sihirli bir anahtar gibidir. Tüm zorlukları, sıkıntıları sevgi sayesinde açar işlerimizi sevgi sayesinde kolay hale getiririz. Sevgi ile yapılan işin bereketi her şeyden daha güzeldir. Sevgi her zorluğu kolaylığa çevirir. Mevlana’nında dediği gibi “Sevgiden acılar tatlı olur. / Sevgiden bakırlar altın olur.

Sevginin var oluşu kadar gösterimi de çok önemlidir. Sevginizi karşı tarafa hissettirirseniz karşı taraf ile daha olumlu ilişkiler kurmaya başlarsınız. Çünkü sevgi kişileri birbirine bağlayan kıymetli bir değerdir. Sevginizi hissettirdiğiniz yerde huzur mutluluğun kök salıp güçlendiğini görürsünüz.

Sevgi somut yaşamsal bir süreçten ziyade soyut duygusal bir duygudur. Maddiyatın her alanda insanı esir ettiği, köle ettiği, para sözünün her şeyden çok konuşulduğu bir dönemde sevgi köşeye sıkışmış bir duygu gibi kalmakta. Gerçek Sevgiyi bu nedenle günümüzde bulmak zordur. Bu nedenledir ki her şeyi sevmeli.Yunus Emrenin de dediği gibi “Yaratılanı severim, yaratandan ötürü.” Sevgi kişiyi Allah’a yaklaştırır. Kulu sevmeyen, hayvanı sevmeyen, doğayı sevmeyen, sevmeyi bilmeyen Allahı da sevemez.

Sevgi ile İlgili Hikaye Örneği, Sevmekle İlgili Hikaye

İnsanları Sevmek İçin Ne Yapmalıyız Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.