Değerler Eğitimi

Sineklerin Tanrısı Kitabı Özeti Konusu

Sineklerin Tanrısı Kitabı Özeti Konusu

Daha önce sitemizde bir çok kitap özeti yayınladık. Bu yazımızda ise Sineklerin Tanrısı Kitabı Özeti Konusu paylaşacağız. Umarım sizler için faydalı bir yazı olur

Sineklerin Tanrısı Romanı Özet

Birkaç çocuk atom savaşı esnasında bindikleri uçağın arıza yapması nedeniyle  ıssız bir adaya düşer. Issız adaya düşen Britanyalı çocuklar Bu ıssız adada hayatlarını devam ettirmek mecburiyetinde kalırlar. Ralph esasında bu ıssız adaya düştükleri ve burada yaşayacakları için diğerlerinin aksine çok mutludur. Domuzcuksa   az da olsa adaya düştükleri için korkmaktadır.

Uçağın düşmesi ile  ıssız adada  yaşam serüveni başlamış olur. Bir tane  düdük sayesinde sağ kalan bütün çocuklar ıssız adada bir araya toplanırlar. Adada kalacaklarından  herkes arasinda bir iş bölümü yapılır. Ralp işsiz adanın lideri olarak seçilir. Jack bu duruma pek memnun olmaz  Jack’a göre burada  liderliği  hak eden kişi kendisidir.

Adadan kurtulabilmek için tek bir ihtimalin ateş yakmak olduğunu fikrini savunurlar. Fakat yakılacak ateşin devamlı olması gerekmektedir. Ateş ile ilgili görev ve sorumluluk Jack ve onun ekibine kalır. Nedeni ise  Jack ve ekibi avcılıkta ve de  tırmanmakta gayet iyidir. Heme ise koyulan Jack Adanın en tepesine bir ateş yakar. Ralph ve Domuzcuk ise grup arasındaki düzeni sağlar. Adada yer alan diğer çocuklar ise sadece ve sadece denize girip tembellik yaparlar. Jack ve ekibinin avda olduğu bir gün adanın yakınlarından bir gemi geçer lakin yaktıkları ateş söndüğü için gemi onları farketmez.

Tüm bunların yanında adadaki diğer çocuklar adada bir canavarın yaşadığını söylentisini yayar Jack ve Ralph  en başta bu duruma inanmasa da sonradan onlarda inanıp korkmaya başlarlar. Bir zaman sonra ekip Canavar ile yüzleştiklerinde onun ölen bir paraşütçü olduğu anlaşılır. Ralph  ateşin sönük olmasından dolayı Jack’i suçlar ve sonrasında ise  adada fikir ayrılıkları ve karşılıklı çatışmalar başlar. Jack olanlardan sonra bu  topluluktan ayrılıp kendi ekibini kurar. Kabile adını verdiği bu ekip insanın en ilkel hali gibi davranmaya başlar. Yüzlerini anlamsızca boyar, sürekli bir hayvan öldürme isteğinde olur, ve korkularını gizlemek için danslar yaparlar.  Öyleki öldürdükleri bir domuzun başını bir sopaya takarak canavara sunarlar. Fakat Şimon canavara inanmaz. Gece ormana gider sineklerin tanrısı (Domuz Kafası) ile konuşur. Orada sara nöbeti geçirir ve bayılır. Ayıldığı zaman hemen dağın tepesine canavarı bulmaya gider. Lakin canavar diye korktukları şeyin bir paraşütçü olduğunu fark eder.  Adada canavar olmadığı müjdesini arkadaşlarına vermek için geldiğinde yağmur, ve şimşekten korkan çocukların dansı ile karşılaşır. Ölüm sözünün çokça dile getirildiği korkularının böylece bastırıldığı bu dans esnasında Simona cabünavar zannederler ve üzerine hepsi birden atlayarak parçalayıp öldürürler. Jack ve adamları Kaya Kale denilen yerde kabilelerini kurarlar. Daha sonra Domuzcığun gözlüğünü çalarak kaya kaleye giderler. Tamamen görme yetisini kaybeden domuzcuk, Ralp ve diğerleri gözlüğü almaya gittiklerinde Domuzcuğun üstüne kaya atarak onu parçalarlar, vahşice öldürürler. Domuzcuk’ta ölür. Daha sonra Ralph’i de öldürmek isterler. Onu öldüreyim derken   adayı ateşe verirler. Yanan bu devasa ateşi gören askeri bir gemi adaya gelir. Askerler adada Yaşayan tüm çocukları alır ve  çocuklar cehenneme dönen bu adadan kurtulur.

Sineklerin Tanrısı Romanı Konusu

Bir uçak kazası sonrası adaya düşen bir grup  çocuğun adada yaşadıkları, insanı değerlerden nasıl uzaklaştığı ve iktidar mücadelesi anlatılıyor.

Daha fazla kitap özeti için sitemizdeki diğer yazılara bakabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.