Değerler Eğitimi

İki İnatçı Keçi Masalı

İki İnatçı Keçi Masalı

Bu yazımızda hepinizin çok sevdiği, beğenerek okuduğunuz İki İnatçı Keçi Masalı paylaşacağız. Şimdiden iyi eğlenceler.

İki inatçı keçi masalı…Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, zamanın birinde maddi durumu iyi olan bir vatandaş yaşarmış. Bu kişinin kalabalık bir keçi sürüsü varmış. Bu keçi sürüsünün içinden birbirinden inatçı iki keçi yaşarmış. Bu iki keçi sürüde inatçılıklarıyla bilinirmiş.

Günün birinde bu iki keçi bir köprü üzerinde karşı karşıya gelmişler. Köprü bayağı da  darmış. Ancak bir keçinin geçebileceği kadar genişlikteymiş. Keçilerden birisi diğerine demiş ki:

-Dur bakalım dostum önce ben geldim. Kenara çekil de yoluma gideyim demiş. Diğer keçi de hemen atılmış.

-Hayır, ilk önce ben geldim.Geçme hakkı benim asıl sen kenara çekil de ben yoluma gideyim demiş. Hayır! Ben geldim,ben geçeceğim diye kavga ederlerken boynuz boynuzu toslaşmaya başlamışlar.

İki İnatçı Keçi Masalı

Birbirlerini itmeye başlamışlar. Onlar itişmeye devam ederken bu yüke ve kavgaya dayanamayan zaten daracık olan köprü yerle bir olmuş, yıkılmış.

İki inatçı keçi ne olduğunu anlayamadan kendilerini suyun içerisinde bulmuşlar. Çok da korkmuşlar. Yüzme bilmedikleri için de bağırıp çağırmışlar. Durumu gören arkadaşları vakit kaybetmeden hemen iki inatçı keçinin yardımına koşmuşlar. Zor da olsa iki inatçı keçiyi suyun içerisinden kurtarmışlar. İçlerinde en bilgili olan Bilge Keçi:

-İnadın sonunun nereye vardığını gördünüz. Az daha canınızdan olacaktınız demiş. Bundan böyle yerli yersiz inatçılık yapmayın. Bu da size büyük bir ders olsun demiş. Ve o günden sonra iki inatçı keçi yerli yersiz inatçılık yapmayı bırakmış. Sürülerinde mutlu mesut yaşamışlar.

Hayvanlarla İlgili Masal Örneği

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.