Değerler Eğitimi

Dostluk Konulu Hikaye Edici Bir Yazı Yazınız

Dostluk Konulu Hikaye Edici Bir Yazı Yazınız

Önemli değerlerimizden bir, olan dostluk ile alakalı olarak Dostluk Konulu Hikaye Edici Bir Yazı Yazınız sorusuna yazdığımız hikaye ile cevap vereceğiz. Hikaye edici metinler serim, düğüm ve çözüm bölümlerinden oluşur. Biz de bu hikaye de buna uyduk. Ayrıca içeriğe uygun başlıkta kullandık.

Benim Dostum

O sene bizim köyde kimsenin tarlasında mahsul olmadı. Kurak geçen ilkbahar ve yaz ayları ekinler çıkar çıkmaz hepsini yaktı. Yaptığımız onca masraf, kazancımız uçtu gitti. O sene bir şey daha oldu. Köyümüze yeni bir aile taşındı. Babası köyün çobanlığını yapmak için uzak bir yerden gelmişti. Bu ailenin Kemal ve Fatih adında iki çocuğu vardı. Kemal yaklaşık yedi sekiz yaşlarındaydı. Fatih ise on beş yaşındaydı, benim yaşıtımda.

Fatih ile tarla dönüşü tanıştık. O da canı sıkıldığı için babasından ayrılmış köye doğru dönüyordu. Birlikte konuşa konuşa köye geldik. Akşam üzeri tekrardan buluşmaya karar verdik. Köydeki diğer çocuklar ile Fatih’i tanıştırdım. Birlikte futbol oynadık.

Fatih ilerleyen zamanlarda bir arkadaştan öte benim için bir dost olmuştu. Ona çok rahat sırlarımı söyleyebiliyordum. O da bana sırlarını söylüyordu. Fatih ile yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu. Bizim bu dostluğumuz ailelerimize de etki etmişti. Ailecek oturuyor, piknikler yapıyorduk. Yaz sezonu bitip de güz gelince çobanlık bittiğinden Fatih ve ailesi göç etmek zorunda kaldılar. Fatih ile ayrılığımız çok zor oldu. Ama içimi umut ile dolduran şey, bahar olunca yine buraya geleceklerdi. Gerçek bir dost kazanmak çok zordu. Daha zoru ise kazanılan o dosttan ayrı kalmak. Şimdiden seneyi dört gözle bekliyorum.

Dostluk Duygusunu Çağrıştıracak Şiir Örneği

Dostlukla İlgili Atasözü Deyim ve Özdeyişler

Günümüz Toplumundaki Dostluk ve Arkadaşlıklar Nasıldır

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.