Değerler Eğitimi

Bilginin Ahlaki Değerlerin Sunulması da Öğretmenler Etkili İnsanlar mıdır 

Bilginin Ahlaki Değerlerin Sunulması da Öğretmenler Etkili İnsanlar mıdır 

Bu yazımızda Bilginin Ahlaki Değerlerin Sunulması da Öğretmenler Etkili İnsanlar mıdır sorusuna cevap arayacağız. Öncelikle bilgi nedir ve ahlaki değerler nelerdir bunlara bakalım.

Bilgi Nedir: Bir iş ya da konu hakkında öğretilen ve öğretilen şeylere denir.
Değerler Nedir: Ahlaka uygun olan, etik duyguları barındıran kavramlardır. Değerler deyince aklımıza; çakışmak, sevmek, merhamet etmek, tutumluluk, doğruluk ve dürüstlük, yardımseverlik gelir.

Bilgi ve Değerlerin Aktarılmasında Öğretmen:

Öğretmen toplumun aydınlık yüzünü oluşturur. Öğretmen bilgi ve değerleri müfredatı kapsamında öğrenciye aktarır. Değerler eğitimi kapsamında uygulamalar, etkinlikler yaparak verilen eğitimin kalıcı hale gelmesi için Çalışır. Tüm bunların ötesinde öğretmen öğrenci için bir rol modeldir, merhametli, sevgi dolu, yardımsever, vatanına bağlı, dürüst bir öğretmen,n yetiştireceği çocuklarda onun gibi olur. Davranışları ile öğrencilere örnek olan öğretmen öğrencinin gözünde bir kahramana dönüşür.

Sıradan birisinin değerleri öğretmesi ile öğretmenin değerleri öğretmesi farklıdır. Değerler tanımları yapılarak ya da nasihatler verilerek davranış haline getirilemez. Mutlaka etkinlikler ve günlük yaşamdan kesitler ile çocukta alışkanlık haline getirmek gerekir. Bunu yapmak da kuşkusuz öğretmenin görevidir. Öğretmen aynı zamanda veli ve halka da örnek olarak dolaylı yoldan bu davranışları öğretebilir.

Site içerisinde gerek değerler gerekse de öğretmen ile alakalı Yazılar mevcuttur. O yazılara da bakabilirsiniz.  Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Değer Nedir, Değerler Eğitimi Nedir

Kültürel Değerlerin Gelecek Nesillere Aktarılmasında Üzerimize Düşen Görevler

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    İyi