Değerler Eğitimi

Maşallah ve İnşallah İfadeleri Hangi Durumlarda Kulanılır

Maşallah ve İnşallah İfadeleri Hangi Durumlarda Kulanılır

Bu yazımızda Maşallah ve İnşallah İfadeleri Hangi Durumlarda Kulanılır Bu ifadeler ne anlama gelir bu soruların cevabını arayacağız.

“Maşallah” ve “İnşallah” ifadeleri, Türk kültüründe çok yaygın olarak kullanılan dini veya geleneksel temelli olumlu ifadelerdir.

“Maşallah”, daha çok bir kişinin veya şeyin olumlu bir yanı veya durumu olduğu zaman genellikle  başkalarının nazarı değmesin diyerek söylenir. Ayrıca  güzel olan  bir şeyin güzelliğinin gitmemesi, bozulmamasını dilemek amacıyla kullanılır. Örneğin, mutlu bir evlilik gördüğümüzde masallah deriz ki o mutlu yuva bozulmasın.

“İnşallah” kavramı ise, daha çok bir şeyin gerçekleşmesi için canı gönülden Allah’tan yardım dileyen veya ileriki bir zamanda olacak bir durumu ifade eden bir sözdür. Örneğin, oyuncular maça  olacağı zaman tuttuğumuz takım için inşallah yener deriz. Buradaki niyetimiz kazanmanın canı gönülden istenmesidir.

Her iki ifade de genellikle olumlu durumlarda, saygı, dilek ve umut ifade etmek amacıyla kullanılır. Bu ifadeleri hem bizler gündelik hayatta sıklıkla kullanırız hem de  çevremizde sıkça duyarız. (Maşallah ve İnşallah İfadeleri Hangi Durumlarda Kulanılır )

Destek Eğitim Odası ve Bilinmesi Gerekenler

Beğeni Cümlesi Örnekleri, Beğeni Nedir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.