Değerler Eğitimi

Azim Güven Sevgi Saygı Sadakat Kavramlarını Araştırınız

Azim Güven Sevgi Saygı Sadakat Kavramlarını Araştırınız

Değerler eğitimi ile alakalı olan Azim Güven Sevgi Saygı Sadakat Kavramlarını Araştırınız sorusuna birlikte cevap arayacağız. Öncelikle bu kavramların ne anlama geldiğine bir bakalım.

Azim kavramını açıklayınız:

Hedeflerimize ve isteklerimize ulaşmak için attığımız kararlı adımlara denir. Başarılı olmak için pes etmeden sürekli çakışmak bir azim örneğidir.

Güven Kavramını Açıklayınız:

Sözlerine inanma, dürüstlüğüne inanma kavramına denir. Örneğin bir kişi bugün mutlaka gelirim diyor ve geliyorsa güvenilirdir. Ya da bir sırrınızı saklıyorsa o kişi güvenilirdir.

Sevgi Kavramını Açıklayınız:

Duygusal olarak bir kişiye, eşyaya, hayvanlara karşı pozitif duygular beslemektir. Örneğin bir çocuğun kediyi gördüğünde mutlu olması, ona yaklaşmak istemesi, onunla oynaması onu sevdiğini gösterir.

Saygı Kavramını Açıklayınız:

Başkasına ve kendine değer verme olarak tanımlanır. Örnek verecek olursa içeriye bir büyüğümüz geldiğinde ayağa kalkmak saygının bir göstergesidir. Ya da başkalarının değerlerine önem göstermek saygının göstergesi olur.

Sadakat Kavramını Açıklayınız:

Bağlılık anlamına gelir. Bu bağlılık bir kişiye, takıma, gruba olabilir. Örneğin bir kişinin her ne olursa tanımından vazgeçmemesi anlamına gelir.

Sadakat Özlü Sözler, Ayetler ve Hadisler Değerler Eğitimi

Okul Sevgisi Konulu İki Kıtalık Şiir Yazınız

Farklılıklara Saygı Gösterilmez ise Bunun Sonuçları Neler Olabilir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.