Değerler Eğitimi

Çocuk Eğitiminde Babanın Görevleri

Çocuk Eğitiminde Babanın Görevleri

Bu yazımızda sizlere Çocuk Eğitiminde Babanın Görevleri konusunda bir yazı hazırladık.

Annelik, nasıl bebek anne karnındayken başlıyorsa babalık da aynı dönemde başlar. Baba adayı doğum öncesi gelişimi anne ile birlikte takip eder. Baba adayı anneyi bu dönemde gerginleştirmemeli, anneye olabildiğince yardımcı olmalıdır. Doğum gerçekleştikten sonra babanın görevleri ve sorumlulukları artmaya başlar. Çocuk eğitiminde babanın görevleri vardır. Bu görevleri yazımızda sıralayacağız.

Babanın Görevleri Nelerdir?

  • Baba ailede genelde otorite olarak kabul edilir. Ailede pek çok önemli görevi baba üstlenmektedir. Baba bu otoriter davranışı aile ortamında dengeli kullanmalı, ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Fazla baskı, çocukta olumlu gelişimin önünde engeldir.
  • Babanın otorite olması onun çocuklarına karşı kırıcı olmasını gerektirmez. İyi bir baba çocuklarına sevgi gösterirken aynı zamanda onun eğitimi için tatlı sert davranabilir. Bu davranışların dozu çok önemlidir. Aşırı doz ilaç hastaya fayda etmez. O yüzden aşırı sert tutum sergilenmemelidir. Bu durum ileride büyük problemlere yol açabilir.
  • Aşırı baba otoritesinden özellikle hassas yapılı çocuklar zarar görmektedir. Bu durum çocukta içe dönüklüğe sebebiyet verip çocuğun kendisini çevreye kapatmasına ve ömür boyu asosyal bir insan olarak yaşamasına sebep olabilir. Baba otoritesinin dozuna özellikle ergenlik çağında dikkat etmek önemlidir.
  • Baba çocuğun her yaştaki ilgi ve ihtiyaçlarını bilmelidir. Tutum ve davranışlarını buna göre ayarlamalıdır. Her geçen gün kendini geliştirmeli bilimsel bilgilere sahip olmalıdır.
  • Baba çocuğun eğitiminden ve yetiştirilmesinden sorumludur. Çocuğun büyümesi,gelişmesi ve kişilik kazanmasında önemli görevleri olduğunu bilmelidir.
  • Baba gerektiğinde çocuklarıyla arkadaş olmalıdır. Çocuklarıyla birlikte sinemaya gitmeli, balık tutmalı, müzeye gitmelidir. Çocuğa yapabileceği küçük sorumluluklar verip öz güven gelişimini olumlu yönde etkilemelidir.
  • Çocuklar çok soru sorarlar. Baba bıkmadan usanmadan sorulara cevap vermeli. Bu soruların çocuğun gelişiminde ne kadar çok önemli olduğunu fark etmelidir.

Çocuk eğitiminde babanın görevleri saymakla bitmez. Baba çocuk veya çocuklarıyla karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde iletişimini devam ettirirse çocuğun gelişimine bir çok faydası olacaktır. Baba ilgi ve şefkati çocuğun olumlu kişilik oluşumunda olmazsa olmazdır.

Çocuk Eğitiminde Önemli Kurallar

Ailede Değerler Eğitimi ve Kazandırma Yolları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.