Değerler Eğitimi

Ana Dili Kavramının Sizde Çağrıştırdığı Duygu ve Düşünceler

Ana Dili Kavramının Sizde Çağrıştırdığı Duygu ve Düşünceler

Ana dilimiz bizim en kıymetli hazinemizdir bu yüzdendir ki bu yazımızda Ana Dili Kavramının Sizde Çağrıştırdığı Duygu ve Düşünceler nelerdir bunlara bakacağız.

Ana Dil Nedir

Kişinin doğumdan itibaren anne ve babasından ailesinden öğrendiği dildir. Ana dil toplum arası ilişkilerde en çok kullandığı ve kendini kullanırken en rahat ettiği dildir.

Ana Dili Kavramının Çağrıştırdıkları

  • Aynı dili konuşmak
  • Ortak bir kültüre sahip olmak
  • Ortak bir tarihe sahip olmak
  • Bağımsız olmak
  • Özgür olmak (Ana dilinizi rahatça kullanabiliyorsunuz özgürsünüz demektir.)

İnsan sosyal bir varlıktır. Doğumdan itibaren doğduğu aileye topluma uyum sağlamaya ve onların davranışlarını taklit etmeye başlar. Kendini daha iyi iadede etme derdini, sıkıntısını, isteğini daha iyi anlatabilmek içinde yine taklit yolu ile dilini öğrenir. Ailesinden öğrendiği bu dile ana dili denir.

Ana dili sayesinde toplum arasındaki iletişim daha da kuvvetli olur. Ana dili toplumun kültürünü ve tarihini aktarmada çok önemlidir. Ana dilini bilen kullanan kişilerin kültürlerine daha yakın oldukları görülür.

Tarihte bir çok istila, savaşlar dili yıkmak ile başlar. Çünkü dili yok olan milletler ortak paydada buluşup millet bilinci oluşturamaz. O yüzden ana dili aslında bir özgürlük nişanesidir.

Sitemizde bir çok konu ile ilgili Yazılar mevcuttur. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Aynı Dili Konuşanlar Değil Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir Sözü Size Ne İfade Ediyor

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.