Değerler Eğitimi

Ağaç Yaprağı İle Gürler Kompozisyon Örneği

Ağaç Yaprağı İle Gürler Kompozisyon Örneği

Ağaç Yaprağı İle Gürler Kompozisyon Örneği

Ağaç Yaprağı İle Gürler Kompozisyon Örneği

Bilindiği üzere atasözleri gerçek anlamlarından ziyade mecaz anlamları İle değer katarlar. Bu atasözümüzde de mecazi olarak düşüneceğiz. Öncelikle atasözümüzün anlamına, çağrıştırdıklarına şöyle bir bakalım.

Ağaç Yaprağı İle Gürler Atasözünün Anlamı: İnsanlar işlerini, mutluluklarını, hüzünlerini tek başına değil de başkalarından (ailesi, arkadaşları) güç alarak daha kolay yapabilirler.

Ağaç Yaprağı İle Gürler atasözümüzün anlamında da gördüğümüz gibi bizlere birlik ve beraberlik içinde olmayı öğütler. Mesela tarlada tek başına çalışan bir insan işlerini öyle kolay kolay bitiremez. Bitirse dahi çok çöm yorulur. Ama ailesinden, çevresinden, komşularından destek alsa, yardım etseler hem kısa sürede biter hem de kolayca hallolur. Ayrıca birlik ve beraberlik de vurgulanır bu atasözünde. İyi günümüzde kötü günümüzde mutluluğu ve acıları paylaşırsak, bir olursak daha güçlü oluruz. Mesela birlik ve beraberliğimizi korursak düğünümüz olduğunda herkes gelir. Düğünümüz şenlenir. Ya da bir cenazemiz olduğunda yalnız kalmamız. Acımızı acı bile, derdimizde dertlenen insanlar olur yanımızda.

Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hem kişiler olarak hem toplum olarak hem de ülke olarak. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman bizlerin şartını kimse yere getiremez.

Birlik ve Beraberlikle İlgili Özdeyiş ve Atasözleri

Etiketler:

Yorumlar
  1. Turkce dedi ki:

    Yok