Değerler Eğitimi

Kaçan Balık Büyük Olur Kompozisyon Örneği

Kaçan Balık Büyük Olur Kompozisyon Örneği

Kaçan Balık Büyük Olur;

Kişi elindeki imkanları iyi ve zamanında kullanmasını bilmelidir. Zamanında kullanamaz ve fırsatı kaçırırsa küçük bir fırsatı büyükmüş gibi gösterir ve uzun zaman aynı şeyleri söyler. Çünkü fırsatı değerlendirememenin beceriksizliğini hisseder durur.

Bazı zamanlar vardır ki insanın karşısına beklemediği bir anda hiç beklemediği bir yerde büyük fırsatlar çıkabilir. Normal olarak bu fırsatlara her zaman hazırlıklı olamayabiliriz. Bunun getirisi olarak da bu fırsatlar her zaman bize gülmeyebilir ve elimizden kaçırabiliriz.

Aynı şekilde biz insanlar fırsatlar dışında da hemen her gün hayatın bize sunduğu şeylerle uğraşır, bir şeyler için çalışıp çabalarız. Gündelik hayatımızda dahi kazanıp, kaybedebileceğimiz birçok şey çıkar karşımıza. Aynı zamanda hepimiz bir şeyler kazanmanın ne kadar güzel ve gurur verici olduğunu da biliriz. Fakat kaybetmek için aynı şeyleri söylememiz mümkün değildir. Herhangi bir yerde kazanmak varken kaybetmeyi isteyecek birilerinin olması düşük olasılıklardadır. Kazanmanın gurur verici olduğu kadar kaybetmekte çok sakıncalı bir şey olmasa da insanı kötü hissettirir. Yanı sıra kaybedilen şey insanın gözüne büyüdükçe büyür. İnsan o an psikolojik olarak kaybetmenin verdiği hisle çok büyük bir şeyden olduğunu düşünür. Belki de kaybetmenin kötü hissettirmesi asıl olarak buna bağlıdır.

Özetle atasözümüz “Kaçan Balık Büyük Olur.” insan kaybetmeyi kazanmaya tercih etmez. Kaybedilen şey kaybedildiği zaman baştaki halinden çok daha büyük gelir, kişi onu gözünde büyütür anlamlarında kullanılır.

Ayşe Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.