Değerler Eğitimi

İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar Kompozisyon

İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar Kompozisyon

İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar Kompozisyon

İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar Kompozisyon Örneği

İnsan canlılar İçerisinde hem düşünmesi hem de duygusu bakımından farklıdır. Diğer canlıların hiçbirisinde düşünme ve duygu yetisi yoktur.  Bu nedenle insan diğer canlılar gibi sadece nefes alarak yaşamaz. İnsanı yaşatan esasında duyguları ve duygularının çizdiği resimler olan hayalleri yaşatır.

Hayal kurmak öyle bir nimettir ki insan sadece bunun için bile ne kadar şükretse azdır. Yahya Kemal bu sözü ile hayal kurmanın hayati derecede önemli olduğunu vurgulamaktadır. Hayal kuran insan olaylara, durumlara karşı daha geniş açıdan bakar. İleriyi daha iyi görür. Aslında hayallerimiz bizlerin can suyudur. Hayatta her şeye sahip olamayabiliriz. İmkanlarımız ya da şartlar buna müsade etmez. Ama her ne olursa olsun hayallerimi kimse tutsak edemez. Hiçbir şey hayal kurmamıza mani olmaz. İşte bu durum bizi her türlü olumsuzluğa rağmen hayata tutunmamızı sağlar.

Sizlerde asla hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Hayal kurarak umudunuzu daima diri tutun. Unutmayın şairinde dediği gibi insan hayal ettiği müddetçe yaşar. Yaşam enerjiniz hiç tükenmesin. Sağlıcakla kalın, hayalle kalın.

Umut Etmek ve Hayal Kurmak Kompozisyon Örneği ve Umut Atasözleri

Etiketler:

Yorumlar
  1. Mustafa Kemal Atatürk dedi ki:

    Çok kötü diyemeyiz ama çok kötü diyebiliriz.

  2. anonim dedi ki:

    çok iyi