Değerler Eğitimi

Üretimle İlgili Kompozisyon Örneği

Üretimle İlgili Kompozisyon Örneği

Üretimle İlgili Kompozisyon Örneği

Tanım olarak bakacak olursak üretim; Topraktan, hayvanlardan, bitkilerden vb. ürün sağlama, mal ve hizmet olarak yeni şeyler ortaya koyma, üretme işi. “Tarımsal üretim yetersiz düzeydeydi” Ayrıca toplumsal açıdan bakacak olursak üretim; insanların, toplumun yaşaması ve gelişmesi için zorunlu olan nesneleri elde etmek ereğiyle doğal çevrelerini değiştirme etkinlikleri ve süreci olarak tanımlarız.
Çevremize şöyle bir baktığımızda insanların üretimde bulundukları görmekteyiz. Tarlasında çalışan insanlar, fabrikalarda çalışanlar, dükkanlarında bir şeyler yapanlar büyük küçük üretime destek olurlar. Üretmek hem birey açısı da. Hem de toplum açısından çok önemlidir. Sadece tüketen olmak insanı başkalarına bağımlı yapar. Ülkeleri ise başka devletlere bağımlı hale getirir. Ama üreten ülkeler, zenginleşir refah seviyeleri artar ve başka insanlara da fayda sağlarlar.
Atalarımızın güzel bir sözü vardır. İşleyen Demir ışıldar derler. Üretmek insanı
dinç tutar. Üreten insan ruhen ve bedenen kendini iyi hisseder, mutlu olur. Her Zaman az çok demeden bir şeyler üretmeli, üretime destek vermeliyiz. Unutmamak gerekir ki gelecek üretimle olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.