Değerler Eğitimi

Cep Telefonu ve İnsanlar Kompozisyon Örneği

Cep Telefonu ve İnsanlar Kompozisyon Örneği;

Cep Telefonu ve İnsanlar Kompozisyon Örneği

İnsanlar sürekli çevresi ile iletişim içerisinde olduklarından iletişime büyük önem verirler. Tarih içerisine baktığımızda iletişim araçlarının büyük bir gelişim gösterdiğini görmekteyiz. Günümüzde ise akıllı telofonlar, bu gelişmenin hangi boyutlara çıktığını göstermektedir.

Cep telofonlarına baktığımızda karmaşık (kompleks) bir yapısının olduğunu görmekteyiz. Hem iletişim hem de içerisinde farklı farklı uygulumalar ile hayatımızı kolaylaştırır. Ayrı oyun oynanabiliyor olması da  bizi eğlence anlamında etkiliyor. Bu yönüne baktığımızda insan için gerçekten çok  önemli bir icat olduğunu görmekteyiz. Peki telofonlarımız sizce de bu kadar masum mu? Her şeyde olduğu gibi telofonda da amacı dışında bir kullanım olduğunda bize ciddi sorunlar açacağı aşikardır.  Sosyal medya gibi iletişimin çok hızlı olduğu alanlarda telefonumuzla yapacağımız bir hata yanlış bir paylaşım, ilerisini düşünmeden hareket etmek, bir mesaj bizi dönüşü olmayan yollara, sıkıntılara sokabilir. Bu sıkıntı bazen kısa vadede peşinen olurken, bazende ileri vadede bize engel teşkil edebilir. Ayrıca cep telofonlarını sık kullanmak bizlerde bağımlılığa yol açabilir. Nasıl alkol, uyuşturucu hem aklımızı hem bedenimizi ele geçiriyorsa; zamanla telofonlarda bizi esir alır, telofonların ekranında tutsak oluruz.(Namofobik hale geliriz)

Bağımlılık her zaman insana zarar verir. Sizce de telofonla aranıza artık bir mesafe koyma zamanı gelmedi mi? Telofon ekranında saklı güzelliklerden ziyade çevremizdeki güzelliklere odaklanmalıyız.  Zamanı her an dolu dolu yaşamalı, sanal dünyanın göz boyamalarında uzak durmalıyız.

Galip HATİP

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.