Değerler Eğitimi

Bilim ve Teknoloji ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bilim ve Teknoloji ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bilim ve Teknoloji ile İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsanoğlu var olduğu günden bu güne kadar sürekli bir gelişim içerisinde olmuştur. Cağın şartlarına göre yaşamını sürdüren insan sürekli kendini daha iyiye hazırlama çabası içinde olmuştur. Allah’ın ona verdiği en güzel yeti olan aklını kullanarak işlerini daha kolay nasıl yaparım, daha faydalı nasıl olurum diye çalışıp durmuştur. İlk cağ da yük taşımanın zorluğu insana tekerleği bulmaya yönlendirdi. Taş devrinin eşyaları daha da geliştirilip güçlendirilerek bronz, demir gibi cağlara geçilmiştir.

Tarihe baktığımızda dönem dönem teknolojinin çok geliştiğini görmekteyiz. Sanayi devrimi bir dönüm noktası olabilir. Bu dönemden sonra hızlı bir büyüme, sanayi faaliyetleri ve teknoloji yükselmeye başladı. Günümüzde ise bilim ve teknolojiye baktığımızda çok çok ileri bir boyutta olduğunu görmekteyiz. Daha 30, 40 yıl öncesine kadar bir hayal gibi görünen bazı durumlar (Aya seyahat gibi) bilim ve teknolojinin gelişmesiyle hayal olmaktan çıkmıştır.
Bilim ve Teknoloji sayesinde insan hayatı kolaylaşmaya başlamış insanoğlu ve devletler sürekli bir yarışa girmiştir.
Son zamanlarda her ne kadar teknolojinin çok gelişmiş olmasına rağmen teknolojinin ve bilimin zararları tartışılır olmuştur. Teknolojinin. Bizleri esir ettiği, duygularımızı ipotek altına aldığı görülmektedir.

Bilimin ve teknolojinin bilinçli eller altında gelişmesinde hiç bir zarar yoktur. Lâkin art niyetli kötü insanların eline geçtiğinde sıkıntıya sebep olur. Hayatı kolaylaştırmak için yapılan teknolojik gelişmeler beraberinde acı getirir. Bizlere düşen teknolojiye sahip olmak, geçmişimizde olduğu gibi bilime öncülük edip teknolojiyi emin ellerde geliştirmek olmalıdır.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok güzel ☺

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      teşekkürler

    2. Anonim dedi ki:

      Uu1uuj1kaj2inn1u1 I k

  2. KELTOŞ MÜSELLİM dedi ki:

    AGA ÇOK İYİ TOZKOPARAN İSKENDERDE BİLE GEÇİYO BU KOMPOZİSYON

  3. KELTOŞ MÜSELLİM dedi ki:

    ŞAKA ARKADAŞLAR GERÇEKTEN GÜZEL BİR KOMPOZİSYON ELİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜR EDERİM 🤣😉.