Değerler Eğitimi

Engelliler İle İlgili Hikaye Örneği (Yolumuzdaki Engeller)

Engelliler İle İlgili Hikaye Örneği (Yolumuzdaki Engeller)

Engelliler İle İlgili Hikaye Örneği (Yolumuzdaki Engeller);

Okula gitmek benim için en büyük mutluluk kaynaklarından birisidir. Okul yolunda yürümek, koşmak, etrafı izlemek, havayı soluyup, çiçekleri görmek, kuşların sesini duymak tarifsiz bir mutluluk verir bana. Hele ki kaldırımlarda sek sek oynar gibi tek ayak üstünde zıplamak kendimce okul yolunu bir oyuna çevirmek oluyordu. Okulda aynı şekilde benim için çok önemlidir. Sabah okuldan içeri girip üçüncü kattaki sınıfıma seke seke çıkmak bana tarifsiz bir mutluluk verir.

Günlerden bir gün yine aynı heyecan ve duygu içerisinde okula giderken kaldırım kenarında bir kıza rastladım. Tekerlekli sandalyesinin üzerinde annesi ile birlikte kaldırıma çıkmak için uğraşıyordu. Kaldırım yüksek olduğundan tekerlekli sandelyeyi bir türlü annesi kaldırıma çıkaramıyordu. Güç bela da olsa birlikte sandalyeyi kaldırıma çıkarmayı başardık. Sevincim kısa sürdü. Önümüze bir sokak geldi tekrar kaldırımdan indik ve ileri de tekrar kaldırıma çıkmak zorunda kaldık. Okula gidene kadar bu ve bunun gibi o kadar çok engel çıktı ki karşımıza. Her gün güle oynaya geçtiğim yollar, kaldırımlar meğer ne kadar acımasız mış onu anladım.

Yeni gelen arkadaşla tanıştık. Sınıf olarak da onu çok sevdik. İlk iş olarak sınıfça okul idaresine dilekçe verip sınıfımızı en aşağı kata alınması için ricada bulunduk. Okul müdürümüz bizim bu duyarlılığımıza o kadar çok sevindi ki. Hemen sınısı en aşağı kata taşıdık. Ama bu yetmezdi. Okul yolu onun için tam bir ızdıraptı. Bunun içinde bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Okul çıkışı arkadaşlarla beraber belediyeye gittik. Durumu belediye başkanına izah ettik. O da bizim bu duyarsızlığımıza teşekkür etti. Hatta kendine de kızdı, öz eleştiri yaptı. Ben ilçeyi çok iyi yönettiğimi zannediyordum. Meğer ne çok eksiğim varmış dedi. Hemen odasına bir kaç kişiyi çağırdı. İlk bugün tek işiniz bu dedi. Kaldırımlara rampalar yapılacak, görme engelliler için özel kaldırımlar yapılacak, kaldırım ortasında yer alan levhalar tekerlekli sandalyelerin geçmesine ve görme engellilerin çarpmalarına sebep oldukları için başka uygun yerlere kaldırılacak talimatını verdi.

Sonuç Olarak;

O kadar mutlu olduk ki. Aradan birkaç gün geçti. Artık yeni arkadaşımla birlikte okula güle oynaya gidiyorduk. Hem annesi de artık gelmiyordu. Yolumuzda hiçbir engel yoktu. Ogün şunu anladım engelli insan yoktu, hayatı zorlaştıran engeller vardır. Biz o gün o engellerin hepsini birlikte kırdık.

(Hayatta hiçbir zaman bencil olmadan başka insanları da özellikle de engelli insanları düşünmeliyiz.)

Etiketler:

Yorumlar
  1. gamze dedi ki:

    Merhaba, hikayeniz çok hoş ancak birden fazla yazım yanlışınız var (Duyarsızlığımıza gibi). Tekrar kontrol edip yayınlamak isteyebilirsiniz.

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Teşekkürler en koşa sürede düzelteceğim, sağolun.

    2. Anonim dedi ki:

      turkçe ogretmenımısınız

  2. Fatma dedi ki:

    çok güzelmiş elinize sağlık

  3. Anonim dedi ki:

    Çok güzel bir hikaye

    1. Elif dedi ki:

      Kim yaptıysa eline sağlık çok güzel olmuş tebrik ederim 🧿🧿🧿🧿⏳⏳📒📒📙🎓🎓🎆🎆🎆🎇🎇🎇🎊🎊🧑‍🏫🌟🌟🌟💯💯✨✨😃😃😃😃😃🌟🌟💯✨✨💫💫💫💝💝💝💝👏👏👏👌👌👌🤌🤌👍👍👍👍👍

  4. Elif dedi ki:

    Kim yaptıysa eline sağlık çok güzel olmuş tebrik ederim 👍👍👍👍👍😃😃😃😃😃🌟🌟🌟🌟🌟💯💯💯💯💯✨✨✨✨✨💫💫💫💫💫💝💝💝💝💝👏👏👏👏👏👌👌👌👌👌🤌🤌🤌🤌🤌🧑‍🏫🧑‍🏫🧑‍🏫🧑‍🏫🧑‍🏫🎊🎊🎊🎊🎊🎇🎇🎇🎇🎆🎆🎆🎆🎓🎓🎓🎓🎓📙📙📙📙📙📒📒📒📒📒⏳⏳⏳⏳⏳🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿

  5. Cansu dedi ki:

    Böyle güzel bir hikayeye ve farkındalık çabasına karşılık ilk yorumun yazım yanlışları uyarısı olması gereksiz. Bu çalışmaların artmasıniçin insanları motive etmelisiniz. ‘Duyarlılığınıza ‘ hayran kaldım sayın hikaye yazarımız elinize sağlık. Hata bulucu arkadaşa da ‘duyarlılığı’ için teşekkürler. Millet olarak aydınlandık:)

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Teşekkürler 🙂

  6. Anonim dedi ki:

    Çok guzel

  7. Vjzhidududud6 dedi ki:

    😆🎇🎖🏆🎉😘😏🎊