Değerler Eğitimi

Kalem Kılıçtan Üstündür Kompozisyon Örneği

Kalem Kılıçtan Üstündür Kompozisyon Örneği

Kalem Kılıçtan Üstündür Kompozisyon Örneği;

Dünya tarihine şöyle bir göz attığınız zaman yüzlerce binlerce kanlı savaşların yaşandığını toprakların alınıp toprakların verildiğini görürüz. Kimimiz bu savaşları bilir kimimiz ise bilmez. Hangi kumandan yapmış, askerleri kimdi hepsi soru işaretinden başka bir şey değildir. Fakat bir şiirin şairini insanlar tanır. Hele ki toplumların benimsediği evrensel değerleri ön plana çıkaran alimleri herkes tanır.

Mesela Kurtuluş Savaşını bize kazandıran askeri başarıdan ziyade Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milleti dirilten, kendine güvenini ön plana çıkaran sözleridir. Kültürü, medeniyeti oluşturan dökülen kanlar değildir. Bir uygarlığı bir kültürü; edebiyatı, sanatı, yasam tarzı, değerlere verdiği önem yüksektir. Mesela Osmanlı Devleti bünyesinde onlarca milleti kılıç zoru ile değil hoşgörü ve adaletle bir arada tutmuştur. Kaba kuvvetle, kılıçla , silah ile sadece korku salarsınız. Fakat güzel bir söz ruha işleyen bir şiir, estetik bir bina ile gönülleri fethederseniz.

Her zaman güzel sözlü olun. Bilgiye, ilme önem verin. İlimin gücünü hissesin. Unutmayın toprakları, gönülleri fetheden kılıç değil ilimdir, kelamdır.

Kalem Kılıçtan Üstündür Atasözünün Anlamı:

İdari makamlarda bulunan kişiler, emirlerini yazarlar, bu emirlerin sonuçları çok ağır sonuçlar olabilir, uygulanması zor alabilir, ancak kılıçla bile halledilmeyecek bu işler emirlerin uygulanmasıyla gerçekleşir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    hi kkxk*t43ltaytjr bb m *