Değerler Eğitimi

Gelen Gideni Aratır Kompozisyon Örneği

Gelen Gideni Aratır Kompozisyon Örneği

Gelen Gideni Aratır Kompozisyon Örneği;

Zaman sürekli ilerlese de insanlar sürekli değişse de insan geçmişi özleyebilir. Bazen beğenmediğimiz kişilerin yerine yenisi geldiği zaman gidenlerin kıymeti anlaşılabilir.

Gerek eğitim hayatımız da gerekse iş hayatımızda sürekli insanlar ile iletişim halinde oluruz. Kimi zaman öğretmenimiz olur kimi zaman müdürümüz kimi zaman da patron. Hepsinin kendine göre bir kişilik yapısı bulunmaktadır. Bazen beğenmediğimiz bir özellikten dolayı sürekli yargıladığımız, kıldığımız birisi gidip yerine başkası geldiğinde sevmediğimiz özelliğin kat be kat fazlası varsa işte tam da bu atasözünün belirttiği durumu ifade eder. Ornek verecek olursak misal bir okul müdürümüz var biraz sınırlı, bizlere kızıyor vs. Bu mudur gittiği zaman ilk önce çok seviniriz. Oh be kurtulduk deriz, çok şükür deriz. Daha sonra giden müdürün yerine yeni bir müdür gelir. Fakat bir de bakarız ki aslında sevmediğimiz gitsin diye dua ettiğimiz gidince sevindiğimiz müdür meğer yeni gelen müdürün yanında melek gibiymiş. İşte gelen gideni Aratır atasözü tam da bu durumu anlatmaktadır.

Elimizdekinin kıymetini bilmek gerekir. Hayatımızda kişilerle sorunlar yasaya biliriz. Fakat kişileri değiştirmek iyi bir çıkış yolu olmaya bilir. Çünkü giden kişinin yerine gelen kişi bazen öyle şeyler tapar ki eskiyi özlemle hatırlar keşke kalsaydı da bu gelmeseydi dersiniz. Bazen var olan kişini gitmesini bir kurtuluş gibi görürsünüz lakin onun yerine gelen kişi size zindan hayatı yaşatabilir.

Gelen Gideni Aratır Atasözünün Anlamı:

Beğenmediğimiz, işten ayrılmasını dilediğimiz bir yetkili yerine çoğu zaman öyle bir kimse gelir ki, eskisini aramak, o gidenin daha iyi olduğunu söylemek zorunda kalırız.

Gelen Gideni Aratır Cümle İçinde

  • Ya bak şikayet edip duruyordun müdürden, gördün mü yeni müdür hiç göz açtırmıyor. Gelen gideni arattırıyor.
  • Gelen gideni aratırmış, daha ilk günden yasaklara başladı.

Değerler Eğitimi

Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin Kompozisyon

Araba Devrilince Yol Gösteren Çok Olur Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.