Değerler Eğitimi

Sabretmek İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabretmek İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabretmek İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabretmek  İnsanları hayvanlardan ayıran en önemli özelliktir kuşkusuz. İnsan ve hayvan yaratılış itibari ile farklı canlılardır. Hayvanlar içgüdüleri ile yaşamına yön verirken, insanlar aklını  ve iradesini kullanarak yaşamlarını  sürdürürler. Bu nedenledir ki hayvanlarda sabır aramamak gerekir. Lakin insan kuvvetli bir iradeye sahip olursa sabretmek onun için en yüce değerdir.
   Hayattaki tüm çabalarımız aslında bir şeylere sahip olmaktan öte gitmez. Çabalarımız neticesinde bir şeyleri elde etme umarımız vardır. Yani sabır bir yönüyle başarıya ulaşmadaki en iyi yoldaşımızdır. Çünkü şükretmesini bilen insan azimli olmayı, kanaat etmeyi, çalışmayı ve yılmamayı biliyor demektir.

    Derler ya “Sabır acı, meyvesi tatlıdır.” Diye. Çok sevdiğim bir atasözüdür. Güzellikleri elde etmek için hakikaten sabretmek, çaba sarf

etmek şarttır. Yine atalar ne demiş hatırlayalım: “Sabreden derviş muradına ermiş.” Gerçekten muradına, isteğine kavuşmak isteyen bir kişi sabrederse olumlu sonuçlarını alır. Sabretmez, tezcanlı olursak istediğimizi maalesef elde edemeyiz.
   Sabretmek güzelliklerin, ruhun ilacıdır. Yaşadığımız sıkıntılar, hastalıklar, ayrılıklar sabırla aşılır. Sabrın olmadığı yerde mutluluğu aramak çölde su aramak gibidir. Beyhude bir çaba olur. “Sabrın sonu selamettir.” Atasözü bu en güzel örnektir.

Sabır dinen de önemli bir kavramdır. İmanlı insanlar sabır sayesinde kurtuluşa ererler. Hz Eyyup misali sabrın temsili olur, her şeyin yaratandan geldiğini bilir. Hayatta hiçbir şeyden yılmadan, sabredelim. Aydınlık sabahlar karanlık geceden sonra gelir unutmayalım

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.